Μια (ακόμη) υπόθεση ομοφοβικής επίθεσης σε εργασιακό περιβάλλον

0
0

Στις 31 Ιανουαρίου 2020, 9 το πρωί, στα δικαστήρια της Ευελπίδων (Α Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, κτήριο 9, αίθουσα 5), δικάζεται η υπόθεση της ομοφοβικής επίθεσης που υπέστη ο Κώστας στο εργασιακό του περιβάλλον στο Mindtrap Νέας Σμύρνης.

Σύμφωνα με την ομάδα LGBTQI+ Employment Support Group, ο Κώστας κατήγγειλε πως υπέστη επίθεση με ομοφοβικό κίνητρο στις 25 Φεβρουαρίου 2018 στην εργασία του.

“Συγκεκριμένα, ο τότε συνάδελφός του, χτύπησε με ορμή την πόρτα στο κεφάλι του Κώστα προκαλώντας του έντονο τραυματισμό. Η εξήγηση που έδωσε ήταν πως εξέλαβε ως σεξουαλικό το άγγιγμα που του έκανε ο Κώστας στον ώμο όσο προσπαθούσε να περάσει από στενό διάδρομο. Ο συνάδελφος του Κώστα φάνηκε αμετανόητος και μάλιστα προέβη και σε περαιτέρω απειλές σε βάρος του Κώστα”.

Ο Κώστας επίσης καταγγέλει πως “ο συγκεκριμένος συνάδελφος έχει υπάρξει πολλές φορές βίαιος στο παρελθόν φωνάζοντας, κλωτσώντας πόρτες και χτυπώντας το χέρι στο τραπέζι”.

Ο Κώστας προέβη σε καταγγελία στο τμήμα αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας της Αστυνομίας και σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του συναδέλφου.

Επίσης, κατήγγειλε στον Συνήγορο του Πολίτη και την εργοδοσία καθώς, όπως αναφέρει, δεν έπραξε όσα έπρεπε και μάλιστα απείλησε τον Κώστα με απόλυση αν δεν σταματούσε τη διεκδίκηση απόδοσης δικαιοσύνης.

Στις 31/01/2020 ο Κώστας θα καταθέσει ως μάρτυρας στη δίκη του κατηγορουμένου πρώην συναδέλφου του.

Η ομάδα έχει απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση υποστήριξης έξω απο τα δικαστήρια της Ευελπίδων την ημέρα της δίκης (31 Ιανουαρίου 2020, 9 το πρωί, στα δικαστήρια της Ευελπίδων – Α Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, κτήριο 9, αίθουσα 5).

 

 

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο vth@avmag.gr. Cu!