Σκηνή coming out γκέι πρωταγωνιστή σε σειρά κινουμένων σχεδίων για παιδιά 7+

24/01/2020
από
Σκηνή coming out γκέι πρωταγωνιστή σε σειρά κινουμένων σχεδίων για παιδιά 7+
Σκηνή coming out γκέι πρωταγωνιστή σε σειρά κινουμένων σχεδίων για παιδιά 7+

Μία νέα σειρά κινουμένων σχεδίων στο Netflix με τίτλοΚίπο και η εποχή των Τρανοθηρίων (Kipo and the Age of Wonderbeasts) της DreamWorks Animation έχει μία σκηνή, μ’ ένα υπέροχο coming out.

Ένας χαρακτήρας είπε «είμαι γκέι» σε μια σκηνή coming out του και το ευτύχημα είναι ότι όχι μόνο έγινε απλά, φυσικά και με αποδοχή, αλλά επίσης, η ελληνική μεταγλώττιση και υποτιτλισμός το έχουν αποδώσει έτσι ακριβώς.

Να σημειώσουμε ότι η σειρά αυτή είναι παιδική, με σήμανση καταλληλότητας για παιδιά μεγαλύτερα των επτά ετών.

Η σειρά ακολουθεί μια κοπέλα που ονομάζεται Κίπο, που ζει σ’ έναν post-apocalyptic κόσμο, όπου υπάρχουν τεράστια και με νοημοσύνη πλάσματα τα οποία ζουν στην επιφάνεια του πλανήτη, αναγκάζοντας τους ανθρώπους να κρύβονται και να ζουν σε πόλεις κάτω από το έδαφος. Μετά από μια επίθεση μεταλλαγμένων, η Κίπο βρέθηκε στην επιφάνεια και με τη βοήθεια ανθρώπων και κατοίκων της επιφάνειας ξεκίνησε μια προσπάθεια να βρει τον πατέρα της και άλλους αγνοούμενους κατοίκους της υπόγειας πόλης της. Έτσι, γνωρίζουμε τον καλύτερο φίλο της Κίπο, ο οποίος τελικά της αρέσει. Φτάνοντας στο έκτο επεισόδιο, η Κίπο αποφασίζει λίγο νευρικά να πει στον DJ πώς αισθάνεται για εκείνον και τότε είναι που ο ίδιος της κάνει coming out.

«Απλώς αισθάνομαι ότι θέλω να σου πω ότι … νομίζω ότι μου αρέσεις» , ξεκινάει τα λέει η Κίπο.
“Ωωω…” ξαφνιάζεται ο DJ.
“Δεν αισθάνεσαι το ίδιο” λέει απογοητευμένα η Κίπο κι εκείνος απαντά:
“Μου αρέσεις κι εμένα, πραγματικά πραγματικά μου αρέσεις. Είσαι καθόλα υπέροχη. Χρειάζεται να ξέρεις κάτι …” 
“Σου αρέσω σα φίλη” , τον διακόπτει αποκαρδιωμένη η Κίπο, όμως τότε εκείνος ξεκαθαρίζει τα πράγματα και λέει:

“Ναι, γιατί είμαι γκέι.” 

Και ακριβώς έτσι, ένας χαρακτήρας μίας παιδικής σειράς κινουμένων σχεδίων λέει ανοιχτά και ρητά ότι είναι ομοφυλόφιλος, ένα σπάνιο πράγμα για τα κινούμενα σχέδια, αλλά και για τα ελληνικά δεδομένα.

Στη συνέχεια, μετά από κάποια αρχική αμηχανία, η Κίπο απαντά: “Σ’ ευχαριστώ που, απλά δεν ξέρω, είσαι εσύ;” 

Κι αν αυτό δεν ήταν αρκετό για να μιλήσει στην καρδιά σου, τότε να πούμε εδώ, ότι ο δημιουργός και εκτελεστικός παραγωγός της σειράς, Radford Sechrist, ανέβασε ένα κλιπ στο Instagram, που φαίνεται ότι DJ πολύ σύντομα θα έχει το δικό του ρομάνς με ένα αγόρι που γνωρίζει.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη radsechrist (@radsechrist) στις




Δες και αυτό!