Καταγγελία για ομοφοβική επίθεση στο κέντρο της Αθήνας

49

Την ομοφοβική επίθεση που δέχθηκε πριν λίγες ώρες στο μετρό Συντάγματος κατήγγειλε ένα νεαρό άτομο στο Facebook.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του Δ., ένας άγνωστος άνδρας τον έριξε στα παγκάκια χτυπώντας τον, με τον κόσμο να παρακολουθεί χωρίς να κάνει τίποτα.

Η καταγγελία

Σταθμός Σύνταγμα, 14:50. Γυρνάω από Περιστέρι με τον Γιώργο και είμαστε στο μετρό. Τερματικός σταθμός, Σύνταγμα. Πέντε στάσεις προτού κατεβούμε μπαίνει ένας τύπος και κάθεται στην πόρτα. Ο Γιώργος μoύ λέει ότι μας κοιτάει συνεχώς και το παρατηρώ και ο ίδιος. Καθώς γεμίζει το μέτρο πιάνει συζήτηση με τον διπλανό του, άγνωστος, και ακούω: “Τα πουσταριά, στο νοσοκομείο θα τα στείλω”. Λέω στον Γιώργο, “απλά μην δίνεις σημασία”. Φτάνουμε Σύνταγμα. Βγαίνοντας μου βάζει τρικλοποδιά και γυρνώντας με απαξιωτικό ύφος μου λέει “ώπα, δεν σε είδα”. Η αντίδραση μου μπορεί να ήταν λανθασμένη. Γυρνάω και του κάνω κωλοδάχτυλο. Βγαίνω και μας ακολουθεί. Έρχεται από πίσω μας μας με γρήγορο βήμα, φωνάζοντας “τι έκανες ρε”. Με χτυπάει στο πρόσωπο και με σπρώχνει ρίχνοντας με στα παγκάκια. Ξεκινάω να φωνάζω: “καλέστε την αστυνομία… Κάποιος”. Κόσμος γυρνάει, σαστίζει … μα κάνεις δεν κάνει τίποτα, τίποτα. Ούτε μια αντίδραση. Ίσως αυτό να ήταν που με πόνεσε παραπάνω, που με έκανε να κλάψω. Και έτσι γύρισε ο καθένας στη φούσκα του αδιαφορώντας, γυρίζοντας για άλλη μια φορά την πλάτη στην βια. Ευχαριστώ Ελλάδα!

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!