Ρατσιστική επίθεση ελεγκτή του ΟΑΣΘ κατά αλλοδαπού

14/01/2020

Ρατσιστική επίθεση δέχθηκε αλλοδαπός στη Θεσσαλονίκη από ελεγκτή του ΟΑΣΘ.

Ο άντρας, κουρδικής καταγωγής, αναφέρει ότι το περιστατικό σημειώθηκε την Παρασκευή, λίγο μετά τις 8:30 το πρωί, στη γραμμή 55 του ΟΑΣΘ, η οποία περνάει από το camp στα Διαβατά, όπου διαμένει προσωρινά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ελεγκτής τού είπε να κατέβει από το λεωφορείο γιατί δεν είχε εισιτήριο. Αυτός του ζήτησε να παραμείνει στο λεωφορείο γιατί είχε ένα επείγον ραντεβού στο κέντρο και, καθώς, όπως υποστηρίζει δεν είχε ψιλά, έδωσε στον ελεγκτή 20 ευρώ ώστε να πληρώσει είτε το εισιτήριο ή το πρόστιμο ενώ παράλληλα προσφέρθηκε να πληρώσει και με κάρτα, σε περίπτωση που αυτό ήταν εφικτό. 

Εναλλακτικά, του πρότεινε να κατέβουν μαζί στον τερματικό σταθμό, από όπου θα μπορούσε να αγοράσει εισιτήρια ή να κάνει ψιλά και να του δώσει, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο.

Ο άντρας αναφέρει ότι ο ελεγκτής αρνήθηκε και του είπε πως «εδώ είναι Ελλάδα» και πως αν δεν έχει ένα ευρώ, θα πρέπει να κατέβει κάτω.

«Αυτοί οι άνθρωποι δεν σέβονται τους πελάτες (σ.σ. επιβάτες) τους. Τους φέρονται σαν να είναι σκουπίδια. Τους φέρονται φριχτά», τονίζει ο ίδιος στο voria.gr.

Συγκεκριμένα για το περιστατικό, σημειώνει ότι η κατάσταση εκτροχιάστηκε και καταγγέλλει πως ο οδηγός και οι δύο ελεγκτές δρούσαν σαν να ήταν μαφία και πως έγιναν πολύ επιθετικοί. Χαρακτηριστικά δηλώνει πως όταν κατάλαβε ένας από αυτούς ότι καταγράφει το περιστατικό με το κινητό σήκωσε το χέρι του σαν να ήθελε να τον χτυπήσει.

Τη συμπεριφορά αυτή κατέγραψε ο άνδρας σε βίντεο στο οποίο φαίνεται ο ελεγκτής να απειλεί τον επιβάτη «ότι θα τον έβαζε σε σπουπιδοτενεκέ» ενώ στη δική του κατηγορία ότι ελεγκτές κι οδηγός δρουν σαν μαφία του απάντησε: «δεν θα ήμασταν οι τρεις μας, να μην είχε κόσμο, θα σου έλεγα εγώ ποιος είναι μαφία».

Στο σημείο κλήθηκε η αστυνομία η οποία συνόδευσε τον άντρα στο αστυνομικό τμήμα και αφού εξακρίβωσε τα στοιχεία του τον άφησε να φύγει.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!