Ομοφοβική επίθεση σε γνωστή LGBT+ περιοχή της Ισπανίας

09/01/2020
από

Σοβαρά τραυματισμένοι είναι δύο γκέι άνδρες από τη Γαλλία, μετά την ομοφοβική επίθεση που δέχθηκαν στο Τορεμολίνος, μια LGBT+ friendly περιοχή της Ισπανίας.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Κυριακή στην Cuesta del Tajo, όταν τέσσερα νεαρά άτομα επιτέθηκαν βίαια στο ζευγάρι που βρισκόταν στην περιοχή για διακοπές.

Το περιστατικό έγινε γνωστό από το Παρατηρητήριο της Ανδαλουσίας κατά της ρατσιστικής βίας αλλά και από την ΛΟΑΤΚΙ+ ομάδα “Colega Torremolinos”.

“Ένα από τα θύματα είναι γιατρός και δεν είναι σίγουρο ότι μπορεί να συνεχίσει να ασκεί το επάγγελμά του”, δήλωσαν σε κοινή δήλωση.

“Το πιο τρομακτικό είναι ότι ο μόνος λόγος πίσω από την επίθεση ήταν η ομοφοβία, αφού δεν λήστεψαν τίποτα. Απλώς ήθελαν να τους επιτεθούν για τον σεξουαλικό προσανατολισμό τους“.

Η διευθύντρια του Παρατηρητηρίου, Natalia Ronco, δήλωσε ότι «δυστυχώς συνεχίζουμε να παρακολουθούμε αυτά τα είδη εγκλημάτων μίσους, που προκαλούνται από μια μάστιγα όπως η ομοφοβία».

“Ζητάμε, για άλλη μια φορά, να υπάρξει περισσότερη ασφάλεια στους δρόμους. Ζητάμε επίσης από τα θύματα αυτών των επιθέσεων να καταγγέλλουν το έγκλημα.”

Η αστυνομία έχει ενημερωθεί για την επίθεση.

Το Τορεμολίνος είναι εξαιρετικά δημοφιλές στους ΛΟΑΤΚΙ+ επισκέπτες.




Δες και αυτό!