Jazz στο Μουσείο: Dimitris Tsakas Quartet στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

08/01/2020

Ο πρώτος κύκλος της σειράς μουσικών παραστάσεων Jazz στο Μουσείο ολοκληρώνεται με ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στον θρυλικό Charlie Parker από τον σαξοφωνίστα Δημήτρη Τσάκα και το κουαρτέτο του, την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου, στις 20.30, στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή.

Η μουσική του Charlie Parker, ο ήχος και ο τρόπος παιξίματος του σαξοφώνου του έφεραν πραγματική επανάσταση στον χώρο της τζαζ. Αυτό ακριβώς το πάθος για την τζαζ του Parker ενώνει τους μουσικούς της σύνθεσης του Dimitris Tsakas Quartet οι οποίοι, θέτοντας στο επίκεντρο τη μουσική κληρονομιά του Parker, συνθέτουν, δημιουργούν και αυτοσχεδιάζουν επί σκηνής.

Στη συναυλία του στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή, εκτός από τις συνθέσεις του εμβληματικού Charlie Parker, το κουαρτέτο θα παρουσιάσει και αυθεντικές τζαζ μελωδίες από τις κυκλοφορίες των μελών του.

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή παρουσιάζει τη σειρά μουσικών παραστάσεων Jazz στο Μουσείο, μία σειρά συναυλιών-αφιέρωμα στις εμβληματικές μορφές της τζαζ που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο και επηρέασαν την εξέλιξη του είδους σε παγκόσμιο επίπεδο. Μία φορά τον μήνα, η τζαζ συναντά τις εικαστικές τέχνες στο μουσείο και μας παρασύρουν σε ένα μουσικό ταξίδι στην ιστορία του είδους, με αφετηρία το Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Δημήτρη Τσάκα.

Στον πρώτο κύκλο της σειράς, σπουδαίοι τζαζίστες, μπάντες και σχήματα με διεθνή αναγνώριση παρουσιάζουν τις διαχρονικές συνθέσεις των Thelonious Monk, John Coltrane, Miles Davis και Charlie Parker.

Ο δεύτερος κύκλος, ο οποίος είναι προγραμματισμένος να ξεκινήσει τον Φεβρουάριο, είναι αφιερωμένος στις κινηματογραφικές μελωδίες των Cole Porter, George Gershwin, Michel Legrand, Nino Rota και Ennio Morricone.

Συντελεστές:
Δημήτρης Τσάκας, σαξόφωνο
Γιώτης Σαμαράς, κιθάρα
Κίμωνας Καρούτζος, κοντραμπάσο
Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης, drums

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Δημήτρης Τσάκας


Τοποθεσία: Αμφιθέατρο, Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή
Ημερομηνία: Παρασκευή 10/01, 20.30
Τιμές εισιτηρίων: 20€
Εισιτήρια για B&E Members: 16€
Διάθεση εισιτηρίων ηλεκτρονικά στο viva.gr

Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα goulandris.gr και στις σελίδες στα social media @BEGoulandrisFoundation




Δες και αυτό!