Πρόεδρος Βραζιλίας σε δημοσιογράφο: Έχεις πρόσωπο εντελώς ομοφυλόφιλου

22/12/2019

Οργισμένη ήταν η απάντηση του προέδρου της Βραζιλίας Μπολσονάρο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σε ερωτήσεις δημοσιογράφου περί ξεπλύματος μαύρου χρήματος από τον γιο του Βραζιλιάνου αρχηγού κράτους.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, o Ζαΐρ Μπολσονάρο άφησε τους δημοσιογράφους με το στόμα ανοιχτό όταν είπε πως δημοσιογράφος που του έκανε ερωτήσεις αναφορικά με κατηγορίες που βαραίνουν το γιο του Βραζιλιάνου προέδρου «μοιάζει πολύ με ομοφυλόφιλος».

Το σχόλιο, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις μεταξύ των χρηστών των social media, με αρκετούς από αυτούς να ποστάρουν σέλφι με το σχόλιο: «εντελώς ομοφυλόφιλο πρόσωπο».

«Το πρόσωπό σου μοιάζει πολύ με πρόσωπο ομοφυλόφιλου, αλλά δεν υπάρχει λόγος να σε κατηγορήσω για ομοφυλοφιλία», σχολίασε ο πρόεδρος Μπολσονάρο προς το δημοσιογράφο, προκαλώντας το γέλιο και χειροκροτήματα μεταξύ των βοηθών αλλά και των συγκεντρωμένων υποστηρικτών του επικεφαλής της Βραζιλίας.

Μεταξύ εκείνων που αντέδρασαν ήταν και ο «ανοιχτά» γκέι βουλευτής Τζιν Γουίλις, που συχνά έχει έρθει σε σύγκρουση με τον Μπολσονάρο, προτού ακόμη γίνει πρόεδρος της Βραζιλίας.

«Εντελώς ομοφυλόφιλο πρόσωπο και με περηφάνεια», έγραψε ο Γουίλις στην ανάρτησή του.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο γιος του Μπολσονάρο ερευνάται τη συγκεκριμένη περίοδο από τους εισαγγελείς του Ρίο ντε Τζανέιρο για κατηφορίες ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Σύμφωνα με τις κατηγορίες, απασχολούσε εργαζόμενους «φαντάσματα» χωρίς καθήκοντα, έναντι ποσοστού στο μισθό τους και στη συνέχεια «ξέπλενε» το «μαύρο χρήμα» μέσω ενός καταστήματος με σοκολάτες που διατηρούσε.

Δείτε το βίντεο:

πηγή: sputnik

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!