Πρωταθλήτρια στο πατινάζ έκανε coming out ως bisexual/pansexual

19/12/2019
από

H Άμπερ Γκλεν είναι Αμερικανίδα και πρωταθλήτρια στο πατινάζ. Πρόσφατα αποφάσισε να μιλήσει για τη σεξουαλικότητά της, περιγράφοντας τον εαυτό της ως bisexual/pansexual (σ.σ. προσδιορίζεται και με τους δύο όρους).

Η 20χρονη από το Τέξας είχε κερδίσει το εθνικό πρωτάθλημα παίδων το 2014, ενώ τώρα είναι ένα από τα φαβορί για το πρωτάθλημα ενηλίκων, που θα διεξαχθεί τον επόμενο μήνα. Είναι επίσης αρχηγός της αμερικανικής αποστολής στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα πατινάζ του Μόντρεαλ.

Η Γκλεν αποφάσισε να κάνει coming out μέσα από μια συνέντευξη που έδωσε στη Dallas Voice.

“Ο φόβος του να μη γίνω αποδεκτή ήταν μεγάλος”, δήλωσε χαρακτηριστικά. “Το να αντιμετωπίζουν τη σεξουαλικότητά μας ως μια φάση, είναι κάτι συνηθισμένο για εμάς τις bisexual/pansexual γυναίκες. Δεν θέλω να τρίβω τη σεξουαλικότητά μου στα πρόσωπα των ανθρώπων, αλλά δε θέλω και να κρύβω το ποια είμαι”.

Παρόλο που το άθλημα στις ΗΠΑ μπορεί να υπερηφανεύεται για πολλούς γνωστούς άνδρες αθλητές, όπως ο Johnny Weir κι ο Eric Radford, οι αθλήτριες που γίνονται γνωστές είναι εξαιρετικά λίγες. Η Γκλεν είναι η μοναδική γυναίκα στην ομάδα των ΗΠΑ.

Την περασμένη χρονιά ο χορεύτρια πάγου Καρίνα Μάντα έκανε coming out ως bisexual και μαζί με τον συνεργάτη της έγιναν το πρώτο ανοιχτά ΛΟΑΤ+ζευγάρι που συμμετείχε σε πρωτάθλημα.

Το coming out της Γκλεν συγκέντρωσε αρκετά υποστηρικτικά σχόλια στα social media, με αρκετούς ΛΟΑΤΚΙ+ αθλητές να στέλνουν τα συγχαρητήριά τους.

“Περισσότερες queer γυναίκες στο πατινάζ” έγραψε η Καρίνα Μάντα.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!