Καταγγελία για ομοφοβική επίθεση από πορτιέρη νυχτερινού μαγαζιού

17/12/2019
φωτογραφία αρχείου

Την ομοφοβική επίθεση, που δέχθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στην Αθήνα από έναν πορτιέρη νυχτερινού κέντρου, κατήγγειλε ένα νεαρό άτομο (Η.), που έτυχε να περάσει έξω από το συγκεκριμένο μαγαζί.

Όπως αναφέρει μέσα από βίντεο που ανέβασε στον λογαριασμό του στο Facebook:

“Περνούσα έξω από ένα πολύ γνωστό μαγαζί νυχτερινής διασκέδασης, που δε θέλω να αναφέρω τώρα το όνομά του – και δέχθηκα λεκτική ομοφοβική επίθεση από τον άνδρα που ήταν στην πόρτα και δούλευε. Του απάντησα ότι δε χρειάζεται να ασχολείται με εμένα και να κοιτάει τη δουλειά του κι αυτός σαν άνδρας βαρύς που ήταν, πλησίασε προς το μέρος μου με επιθετικότητα και για να μου δείξει πόσο άνδρας είναι, με απείλησε ότι θα βγάλει το όπλο του. Εγώ απομακρύνθηκα και ο διαπληκτισμός σταμάτησε εκεί. Ζήτησα από αυτόν τον άνδρα να μου φωνάξει τον υπεύθυνο του καταστήματος για να μιλήσω μαζί του και μου αρνήθηκε κατηγορηματικά πάρα πολλές φορές. Έτσι εγώ κάλεσα την αστυνομία. Πριν έρθει η αστυνομία ο υπεύθυνος του μαγαζιού ήρθε να μου μιλήσει τελικά, μαζί μ΄αυτόν που με απείλησε και μου έκανε την επίθεση, προσπαθώντας να με πείσουν ότι μου έκανε πλάκα και δεν τον εννοούσε και όλα καλά. Εγώ του είπα ότι δε δέχομαι τέτοιες επιθέσεις και ότι θα περιμένω την αστυνομία για να τα πούμε όλα. Η αστυνομία ήρθε μετά από 40 λεπτά που περίμενα στο κρύο και ήταν αρκετά συνεργάσιμη. Έκανε καταγραφή περιστατικού. Ο πορτιέρης δε βγήκε ποτέ, ήταν όλη μέρα μέσα στο μαγαζί. Έψαξαν να τον βρουν, αλλά δεν τα κατάφεραν γιατί κρυβόταν. Βγήκε μόνο ο υπεύθυνος και τους είπε ότι έχει φύγει και ότι δε δουλεύει στο μαγαζί αλλά ήταν ένας απλός πελάτης”.

Ο Η. τονίζει ότι δε θα τα παρατήσει και ότι θα κινηθεί νομικά, ώστε να βρει τον άνδρα. Επισημαίνει δε ότι αυτά τα περιστατικά δεν πρέπει να περνούν έτσι και να μένουν ατιμώρητα.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!