Ολοκληρώθηκε εχθές η δεύτερη συνεδρίαση της δίκης του Γιώργου Καρκά στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, με τον ίδιο να παραμένει στη φυλακή, παρά το αίτημα για αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης λόγω εορτών. Το αίτημα δυστυχώς απερρίφθη με τη δίκη να συνεχίζεται στις 7 Ιανουαρίου.

Παρακάτω θα βρείτε κάποια σχόλια που διάβασα στο Facebook, με αφορμή τη δίκη.

Κάποια άτομα, μάλιστα, που βρέθηκαν στο δικαστήριο περιμένοντας να ξεκινήσει η δίκη (είχε προγραμματιστεί για τις 14:00, αλλά ξεκίνησε στις 16:00), διαπίστωσαν ότι πριν από την υπόθεση του ηθοποιού εκδικαζόταν μια άλλη που αφορούσε στον ομαδικό βιασμό μίας κοπέλας.

Τα όσα αναφέρουν είναι σοκαριστικά:

Παρακολούθησα σήμερα μία δίκη στο Πρωτοδικείο, που αφορούσε τον ομαδικό βιασμό μίας κοπέλας από κάτι αγροίκους. Άκουσα την απολογία του ενός πιθήκου και τα επιχειρήματα “τρόμος” που χρησιμοποίησε έχουν ως εξής:
1) Έλεγε πως η κοπέλα είναι ελευθέρων ηθών και νοητικά καθυστερημένη.

2) Είναι ερωτευμένη μαζί του.

3) Είναι σεξεργάτρια αν και δεν πληρώθηκε τη συγκεκριμένη ημέρα, γιατί γούσταρε τον ομαδικό βιασμό και το ξύλο, επειδή τον ποθούσε πολύ.

4) Είναι πατέρας 5 παιδιών και είναι ο μόνος που φέρνει λεφτά στο σπίτι. ( Λογικά από ληστείες τραπεζών)

5) Έκλαιγε για να τον λυπηθούμε

6) Μιλούσε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες. Θυμόταν τι μάρκα ήταν τα μπισκότα που έτρωγαν και μας τόνιζε πως η κοπέλα αεριζόταν. Αυτό το είπε αρκετές φορές σαν να ήθελε να μας πει ότι είναι άξεστη. Δε φτάνει που τη βιάσαμε ομαδικά αυτή μας έκλανε.

7) Ήταν λυτός και όταν πέρασε ανάμεσα από το ακροατήριο έβαλε τις φωνές σε κάποιες κοπέλες. Ξέχασε κλάματα, παιδιά, γυναίκα, όλα.

8 ) Είναι δύο χρόνια εκτός φυλακής και δεν έχει βιάσει καμία άλλη ως τώρα. Τουλάχιστον δεν τον έχουν πιάσει. Έχει κάνει κι άλλο ένα παιδί στο μεταξύ. Κάθε βδομάδα παρουσιάζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Άρα είναι νομοταγής και σίγουρα ετεροφυλόφιλος. Έχει ορμές.

Αυτός ο άνθρωπος και τα υπόλοιπα αποβράσματα της κοινωνίας είναι δύο χρόνια εκτός φυλακής, το 2017 έγινε ο βιασμός, και η έδρα ακόμα να τους καταδικάσει να σαπίσουν πίσω από τα κάγκελα. Το επιχείρημα με τα πέντε παιδιά τους έβαλε σε σκέψεις και ζήτησαν χρόνο να συσκεφθούν. Ορίστηκε νέα δικάσιμος.

Και κάπου εκεί μπήκε ο Γιώργος Καρκάς, συνοδευόμενος από δύο αστυνομικούς φορώντας χειροπέδες, μην τυχόν και δραπετεύσει. Αλλά αυτός- αν και αθώος – έκανε το λάθος να είναι γκέι στην ομοφοβική Ελλάδα και να μην έχει 5 παιδιά να θρέψει, όπως τα άλλα καθίκια. Ο υποτιθέμενος βιασμένος, ο ταξιτζής, ήταν ίδιος σε χαρακτηριστικά, ύφος, ομιλία, σωματοδομή (ντερέκι 1,90) με τους βιαστές της κοπέλας. Η οικογένειά του δε στην καλύτερη υποψήφιοι με την Ελληνική Λύση αν όχι με τη Χρυσή Αυγή. Η μάνα του ταξιτζή δήθεν έκλαιγε όσο άκουγε τον μάρτυρα, που ήταν φίλος της [τον είδα να της μιλάει κατεβαίνοντας από το εδώλιο ενώ αυτή του έλεγε μπράβο! και θα τα πούμε μετά, ούτε τα προσχήματα δεν κράτησαν] επομένως ήξερε τι θα πει ( δηλαδή παραποιημένα γεγονότα), αλλά όταν άκουγε κάποιο σχόλιο πίσω της με το οποίο δε συμφωνούσε ξεχνούσε κι αυτή τα κλάματα, άλλαζε ύφος και κοίταζε με βλέμμα δολοφόνου για αρκετά δευτερόλεπτα για να μας τρομοκρατήσει. Στο τέλος της δίκης όμως, έλεγε σε έναν αστυνομικό που ήταν δίπλα της ότι κινδυνεύει και θέλει να την προστατέψει. Αυτός τη ρωτούσε από ποιον; Αυτή επέμενε να φωνάζει ότι κινδυνεύει η σωματική της ακεραιότητα. Τόσο κακό θέατρο είχα να δω καιρό.
Με αυτά και με εκείνα, ο Καρκάς παραμένει στη φυλακή ήδη 13 μήνες χωρίς να υπάρχει κανένα στοιχείο εναντίον του. Και η επόμενη δικάσιμος ορίστηκε για την 7η Ιανουαρίου. Οι δικαστές απέρριψαν την αίτηση αντικατάστασης της προσωρινής του κράτησης λόγω εορτών. Οι βιαστές από την άλλη θα πάνε στα 5 παιδιά τους, έκαστος, να κάνουν χαρούμενες γιορτές.
Γιατί μπορούν. Δεν είναι τίποτα τοιούτοι άλλωστε…

Παρακολούθησα σήμερα μία δίκη στο Πρωτοδικείο, που αφορούσε τον ομαδικό βιασμό μίας κοπέλας από κάτι αγροίκους. Άκουσα…

Gepostet von Stavros Giannakopoulos am Dienstag, 10. Dezember 2019

 

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο vth@avmag.gr. Cu!