Αυτή είναι η πρώτη ανοιχτά λεσβία υποψήφια Μις Υφήλιος

08/12/2019
από

Τι κι αν στη Βιρμανία η ομοφυλοφιλία εξακολουθεί να θεωρείται έγκλημα, η Swe Zin Htet σκοπεύει να ανέβει στη σκηνή του διαγωνισμού Μις Υφήλιος, ως η πρώτη ανοιχτά λεσβία Μις Μιανμάρ αλλά και ως η πρώτη υποψήφια, που διεκδικεί το στέμμα στον παγκόσμιο διαγωνισμό.

https://www.instagram.com/p/B5rcl41nP3H/

«Έχω αυτή την πλατφόρμα που αν τη χρησιμοποιήσω για να πω ότι είμαι λεσβία, θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στην κοινότητα LGBTQ στη Βιρμανία», δηλώνει από την Ατλάντα, όπου θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός. «Είναι δύσκολο ότι στη Βιρμανία οι LGBTQ δεν γίνονται δεκτοί και υφίστανται διακρίσεις», προσθέτει.

Η Swe Zin Htet έκανε coming out μέσω ενός blog ομορφιάς στις 29 Νοεμβρίου, αποκαλύπτωντας ότι κατάλαβε πως ελκύεται από το ίδιο φύλο σε ηλικία περίπου 15 ετών και πως ήταν δύσκολο να το αντιμετωπίσει, αλλά το αποδέχτηκε.

Αυτή η αποδοχή ήταν που την έκανε να μιλήσει στους γονείς της πριν από περίπου πέντε χρόνια. «Στην αρχή, τρελάθηκαν. Δεν με δέχθηκαν. Αλλά αργότερα, όταν ανακάλυψαν περισσότερα για την κοινότητα LGBTQ, άρχισαν να το δέχονται».

https://www.instagram.com/p/B5w8NzhH9WL/

Η Htet δηλώνει χαρούμενη που έλαβε την υποστήριξη από τους διοργανωτές της εκδήλωσης, από την κοινότητα LGTBQ στη Βιρμανία και τις άλλες διαγωνιζόμενες μετά την δήλωσή της.

«Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε μια πλατφόρμα σε ισχυρές, εμπνευσμένες γυναίκες όπως η Miss Universe Myanmar, οι οποίες είναι αρκετά γενναίες για να μοιραστούν τις μοναδικές ιστορίες τους με τον κόσμο. Θα τις υπερασπιζόμαστε πάντα», λέει η Paula Shugart, πρόεδρος της διοργάνωσης Miss Universe.

Στη Μιανμάρ οι σχέσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου επιφέρουν ποινές που φτάνουν μέχρι και σε δέκα χρόνια φυλάκισης.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!