18χρονος φασίστας καταδικάστηκε για ρατσιστικά & ομοφοβικά γκράφιτι

04/12/2019

Ένας φασίστας καταδικάστηκε σε 16 μήνες φυλάκισης σε ίδρυμα ανηλίκων, επειδή γέμισε την Ουαλική πόλη του Κάρντιφ με ρατσιστικά και ομοφοβικά ναζιστικά γκράφιτι πέρυσι.

Ο Έλιοτ Ρίτσαρτς-Γκουντ, 18 χρόνων, ήταν μέλος της ακροδεξιάς φασιστικής ομάδας Systems Resistance Network (SRN). Τα ναζιστικά γκράφιτι άρχισαν να εμφανίζονται στην πόλη, λίγες εβδομάδες αφότου ο ίδιος ξεκίνησε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ.

Φωτογραφία του Έλιοτ Ρίτσαρτς-Γκουντ (Πηγή:South Wales Police)

O Ρίτσαρτς-Γκουντ γέμισε αρκετά κτίρια της περιοχής με ρατσιστικές βρισιές πριν από μια αντι-ρατσιστική πορεία τον Μάρτιο του 2018. Ένα μήνα μετά τράβηξε βίντεο με τον εαυτό του να βάζει αφίσα, σε κυβερνητικό κτήριο, με την οποία γιόρταζε τα γενέθλια του Χίτλερ, ενώ σχεδίασε και μια σβάστικα με σπρέι στον τοίχο (Διαβάστε επίσης: Ερευνητές βρίσκουν σύνδεση ανάμεσα στον ρατσισμό και στη χαμηλή νοημοσύνη).

Οι αρχές κατάφεραν να τον εντοπίσουν από τις κάμερες ασφαλείας, ενώ κατά τη σύλληψη του ο ίδιος δήλωσε ότι: «δε θέλει να κάνει κάποιο σχόλιο» και αρνήθηκε να δώσει τους κωδικούς του κινητού του και των άλλων συσκευών στις αρχές για περαιτέρω έρευνα.

https://www.facebook.com/swpcardiff/videos/450711355647021/?v=450711355647021

Παρόλα αυτά η αστυνομία βρήκε στο λάπτοπ του και στον σταθερό του υπολογιστή αρχεία με ακραίο ακροδεξιό περιεχόμενo, όπως επίσης και χειρόγραφα σημειώματα και emails, που συνδέονται με το SRN.

O Ρίτσαρτς-Γκουντ δήλωσε ένοχος με 11 κατηγορίες, που του αποδόθηκαν στο δικαστήριο Crown του Καρντιφ, συμπεριλαμβανομένων κατηγοριών υποκίνησης σε ρατσιστικό μίσος, κατοχή υλικών που υποκινούν ρατσιστικό μίσος και κατοχή υλικών, που υποκινούν σε μίσος σχετικά με άτομα με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό.

Έρευνα έδειξε ότι όσοι μισούν τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα είναι γενικά λιγότερο ευφυείς




Δες και αυτό!