Ανοιχτό κάλεσμα για συμμετοχή στην ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ του Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ

23/11/2019
από

Η Oμάδα Σεξουαλικού Προσανατολισμού και Ταυτότητας/Έκφρασης Φύλου του Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, καλεί την ερχόμενη Τρίτη 26 Νοεμβρίου στις 6.30μμ σε ανοιχτή συνέλευση στα γραφεία μας (Λεωνίδου 16 και Κολωνού), στο πλαίσιο της καμπάνιας εγγραφής νέων μελών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Μια νέα αρχή, στο πλαίσιο της υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της απελευθέρωσης, της ισότητας και της ισονομίας.

Γιατί για μας, τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχουν αόρατοι πολίτες και οφείλουμε να δράσουμε και να εργαστούμε συστηματικά για τη σταδιακή εξάλειψη των διακρίσεων, μέχρι να κατακτήσουμε την οριστική κατάργησή τους. Να εργαστούμε και στο κοινωνικό πεδίο, αλλά παράλληλα να απαιτήσουμε περισσότερες θετικές νομοθετικές ρυθμίσεις, με βάση το διεκδικητικό πλαίσιο της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφί, Τρανς, Κουήρ, Ίντερσεξ). Τέλος, να δημιουργήσουμε χώρους ελευθερίας και πολιτικών ζυμώσεων, ευέλικτους, ζωντανούς και δημιουργικούς, που να μας υποδέχονται ισότιμα όλες, όλους, όλα.

Στην ατζέντα της συνάντησης αυτής, εκτός από τη γνωριμία παλιών και νέων μελών μεταξύ τους, θα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, συζήτηση, ανταλλαγή απόψεων και προτάσεις για τη λειτουργία της ομάδας και την επεξεργασία συγκεκριμένων στρατηγικών και δράσεων για την άμεση προώθηση σε κομματικό, πολιτικό, κυβερνητικό και κοινωνικό επίπεδο των ζητημάτων που αφορούν στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και την ελληνική κοινωνία, συνολικά.

Στόχος μας είναι να χτίσουμε μια κοινωνία που θα σέβεται και ταυτόχρονα θα αναγνωρίζει ως ίσους όλους τους ανθρώπους της, ανεξάρτητα από το σεξουαλικό τους προσανατολισμό, την ταυτότητα και τα χαρακτηριστικά φύλου τους και της δομής της οικογενείας τους.

Η σελίδα της εκδήλωσης στο Facebοοk.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!