Το Πλοίο της Ειρήνης επισκέπτεται ξανά τον Πειραιά

06/11/2019
από

Το «Πλοίο της ειρήνης» επισκέπτεται ξανά τον Πειραιά στις 12 Νοεμβρίου. Με την ευκαιρία αυτή το Παρατηρητήριο Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης (ΠΑΔΟΠ) και ο ελληνικός κλάδος της ΙCAN προγραμματίζουν,την εκδήλωση υποδοχής του στις 11 πμ στην Πύλη 12 του ΟΛΠ.

Επίσης το ελληνικό τμήμα της διεθνούς οργάνωσης «Κόσμος Χωρίς Πολέμους και Βία» σας προσκαλεί στην πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Pressenza «Η αρχή του τέλους των πυρηνικών όπλων» την Τρίτη 12 Νοεμβρίου στις 18.00. Η προβολή θα πραγματοποιηθεί μέσα στο Peace Boat, το οποίο θα βρίσκεται στο λιμάνι του Πειραιά.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα τη Συνθήκη Απαγόρευσης των Πυρηνικών Όπλων, η οποία βρίσκεται σε διαδικασία επικύρωσης από τα κράτη μέλη του ΟΗΕ.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχει και η κυρία Sakashita Noriko, μία επιζήσασα (Hibakusha) της πυρηνικής βόμβας στην Χιροσίμα, η οποία επιβαίνει του Peace Boat, στα πλαίσια του «Global Voyage for a Nuclear-Free World: Peace Boat Hibakusha Project on the 102nd voyage» .

Η εκδήλωση είναι συνδιοργάνωση με το ελληνικό γραφείο της Pressenza και του Peace Boat στα πλαίσια της 2ης Παγκόσμιας Πορείας για την Ειρήνη και τη Μη-βία.

Λόγω περιορισμένων θέσεων και για λόγους ασφάλειας της επιβίβασης στο πλοίο, εάν επιθυμείτε να παρευρεθείτε στην εκδήλωση, στέλνετε συμπληρωμένα τα παρακάτω στοιχεία με λατινικούς χαρακτήρες (όπως αναγράφονται στην ταυτότητα ή το διαβατήριό σας που θα πρέπει να έχετε μαζί σας):

Όνομα – Επίθετο – Εθνικότητα – Ημ. Γέννησης – Φύλο – Ηλικία – Τύπος Εγγράφου (Ταυτότητα ή Διαβατήριο) – Αριθμός Δ.Τ ή Διαβατηρίου

Τα στοιχεία σας μπορείτε να τα στείλετε μέχρι τις 8 Νοεμβρίου στις 13:00, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]Κάθε αποστολή στοιχείων μετά την αναγραφόμενη ημερομηνία και ώρα, δυστυχώς δεν θα ληφθεί υπόψη.

Η ιστορία του Πλοίου της Ειρήνης
Αυτό είναι το 102ο ταξίδι του Πλοίου της Ειρήνης, το οποίο οργανώνει η ομώνυμη οργάνωση «Peace Boat», που εδρεύει στο Τόκιο και έχει επιτύχει συμβουλευτική θέση στο σύστημα των Ηνωμένων Εθνών ως ΜΚΟ.

Το 1983 ήταν η αρχή, όταν ομάδα Ιαπώνων φοιτητών, που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν για την αποσιώπηση από τους κρατούντες του πολεμικού παρελθόντος της Ιαπωνίας σε βάρος των γειτονικών χωρών και λαών, αποφάσισαν να οργανώσουν ένα περιφερειακό ταξίδι ειρήνης και συμφιλίωσης με τους λαούς αυτούς. Η προσπάθεια σημείωσε μεγάλη επιτυχία, βρίσκοντας μαζική ανταπόκριση, με αποτέλεσμα να καθιερωθεί και να παγκοσμιοποιηθεί.

Έτσι, ιδρύθηκε η αντίστοιχη οργάνωση «Peace Boat» («Πλοίο της Ειρήνης»), η οποία στη συνέχεια προχώρησε στην πραγματοποίηση παγκόσμιων ταξιδιών, ένα από τα οποία ξεκίνησε και τερμάτισε στον Πειραιά το 1991. Η οργάνωση «Peace Boat» έχει εξασφαλίσει συνεργασίες σε παγκόσμιο και περιφερειακό επίπεδο για την πραγματοποίηση του ταξιδιού γύρω από την Γη, που διαρκεί σχεδόν τρεις μήνες, με κύριο αίτημα έναν κόσμο χωρίς πυρηνικά, πολέμους και βία.

Δεν περιορίζεται, όμως, στο πρόβλημα των πυρηνικών το περιεχόμενο της δράσης του «Πλοίου της Ειρήνης». Οργανώνει και συμμετέχει σε πολλές καμπάνιες, όπως για την εξάλειψη της φτώχειας στον κόσμο, για το περιβάλλον και άλλα μεγάλα προβλήματα του σύγχρονου κόσμου.


*Γράφει η Μαρία Αρβανίτη Σωτηροπούλου για το pressenza.com




Δες και αυτό!