Η πρωτεύουσα της Κολομβίας υπoδέχεται την πρώτη γυναίκα και (ανoιχτά λεσβία) δήμαρχό της

28/10/2019

H Κλόντια Λόπεζ Ερνάντες, μια λεσβία πoλιτικός πoυ διαφημίζει τον εαυτό της ως “αδιάφθoρη”, έγινε η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται δήμαρχος στην Μπογκοτά.

Ο 49-χρονη κεντροαριστερή υποψήφια κέρδισε το 35,2% των ψήφων κερδίζοντας τον φιλελεύθερο Κάρλος Φερντάντο Γκαλάν, ο οποίος έλαβε το 32,5% των ψήφων.

Το πολιτικό αξίωμα του/της δημάρχου της Μπογκοτά θεωρείται το δεύτερο σημαντικότερο στην Κολομβία μετά την προεδρία.

“Όχι μόνο κερδίσαμε αλλά αλλάζουμε την ιστορία”, δήλωσε η Λόπεζ στο Twitter.

Ποια είναι η Κλόντια Λόπεζ Ερνάντες

Αρχικά δημοσιογράφος και μετά πολιτικός, η Λόπεζ είναι μέλος του Κόμματος της Πράσινης Συμμαχίας της χώρας. Γνωστή για την έντονη κριτική σε πολιτικούς της δεξιάς και τις προσπάθειες κατά της διαφθοράς στην Κολομβία.

Οι πολιτικές της έχουν να κάνουν με την καταπολέμηση της παιδικής εργασίας και με τη δημιουργία καλύτερων εκπαιδευτικών ευκαιριών για άτομα άνω των 45 ετών.

Η νίκη της είναι επίσης μια μεγάλη νίκη για τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα της χώρας. Η σύντροφός της είναι η Αντζέλικα Λοσάνο Κορέα, πολιτικός της Πράσινης Συμμαχίας.

“Αυτή είναι η ημέρα της γυναίκας”, δήλωσε η Λόπεζ. “Ξέραμε ότι μόνο με την ένωση θα μπορούσαμε να κερδίσουμε, το κάναμε αυτό. Εμείς ενωμένοι, κερδίσαμε και γράψαμε ιστορία!”.

Τι άλλο συνέβη στις εκλογές;

Επτά υποψήφια άτομα σκοτώθηκαν, δέκα δέχθηκαν επίθεση και περισσότερα από 100 έλαβαν απειλές σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τις αρχές.

Παρά τη βία, ο επικεφαλής του εθνικού γραφείου μητρώου δήλωσε ότι οι δημοσκοπήσεις ήταν οι πιο ειρηνικές.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!