To τρανσφοβικό tweet της ημέρας: «Θέλω να αναγνωριστώ ως γυναίκα για να σπάω ρεκόρ»

24/10/2019

Πυρά δέχτηκε ο αθλητής Τζέιμς Έλινγκτον μετά από το τρανσφοβικό tweet του ότι θέλει για αναγνωριστεί ως τρανς γυναίκα για να μπορεί να «σπάσει τα ρεκόρ».

Το εν λόγω tweet, έγινε ως αντίδραση στην είδηση ότι η τρανς ποδηλάτρια Ρέιτσελ Μακκίνον υπερασπίστηκε τον τίτλο της στο σπριντ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδηλασίας.

Συγκεκριμένα το tweet του έγραφε:

“Αν αποφασίσω από εδώ και στο εξής να αναγνωρίζομαι σαν γυναίκα και να σπάσω όλα τα ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ Βρετανικά σπριντ ρεκόρ, αυτό θα είναι δίκαιο. Ζούμε σε αστείες περιόδους.”

H Λιν Φεδερστόουν, μέλος του βρετανικού κοινοβουλίου και άτομο κλειδί στην νομιμοποίηση των γκέι γάμων, απάντησε στο tweet του Έλινγκτον:

«Αυτή η δήλωση είναι αστεία».

Στο tweet του απάντησε επίσης και η Αμάντα Τζέτ Κοξ, μια λεσβία μητέρα τεσσάρων παιδιών:

https://twitter.com/MavenOfMayhem/status/1186960375977304068?s=20

«Ναι! Κάν’το! Μπορείς να διαχειριστείς τη μεγάλη αλλαγή που θα υποστεί το σώμα σου (μόλις αποκτήσεις πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη η οποία μπορεί να πάρει αρκετό καιρό), τη διάκριση, την κοροϊδία, τις επιθέσεις από τα μίντια, την απώλεια σχέσεων και αν είσαι τυχερός μπορεί να κερδίσεις μερικούς αγώνες. Ενημέρωσέ μας, έτσι; Καλή τύχη!»

Λίγο αργότερα, ο Τζέιμς Έλινγκτον συνέχισε σχολιάζοντας: «Μέχρι στιγμής είμαι ένας μισαλλόδοξος, τρανσφοβικός, αηδιαστικός, αμαθής και ρατσιστής, μεταξύ άλλων πραγμάτων. Αυτό παθαίνεις αν μιλάς υπερασπιζόμενος τις γυναίκες στον αθλητισμό».

Σύμφωνα με τις οδηγίες της Παγκόσμιας Ολυμπιακής επιτροπής, οι τρανς γυναίκες πρέπει να κρατάνε τα επίπεδα της τετοστερόνης τους σε χαμηλά επίπεδα αν θέλουν να συμμετέχουν σε γυναικείες κατηγορίες. Αντίστοιχοι περιορισμοί για τους τρανς άντρες που συμμετέχουν στις αντρικές κατηγορίες δεν υπάρχουν.

Αρκετοί χρήστες έσπευσαν να ενημερώσουν τον Έλινγκτον ότι τρανς αθλητές/τριες αγωνίζονται αρκετά χρόνια, χωρίς όμως να υπάρχει κάποιος/α τρανς αθλητής/τρια που να έχει κατακτήσει Ολυμπιακό τίτλο.




Δες και αυτό!