#Justice4ZakZackie: Να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για την απονομή δικαιοσύνης

21/10/2019

Σήμερα συμπληρώνονται 13 μήνες από τη βάναυση και δημόσια δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου. Η ανακριτική διαδικασία έχει ολοκληρωθεί από τον Απρίλιο του 2019, ενώ σύμφωνα με τις δικηγόρους της οικογένειας Κωστόπουλου, από τις 25 Σεπτεμβρίου έχει εισαχθεί η εισαγγελική πρόταση στο δικαστικό συμβούλιο.

Στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε δεν υπήρξε καμία επίσημη ενημέρωση για την πορεία της υπόθεσης, ενώ οι κατηγορούμενοι συνεχίζουν ελεύθεροι την ζωή τους, κάποιοι από αυτούς δε αμετανόητοι, όπως διαφαίνεται από τον υβριστικό και ρατσιστικό λόγο που εξαπολύουν ενάντια στον νεκρό.Ο βίαιος θάνατος του Ζακ προκάλεσε πόνο και θλίψη, εκτός από την οικογένεια και τους οικείους του, σε ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας που παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις της δικαστικής υπόθεσης, ή μάλλον την έλλειψη εξελίξεων.

Η καθυστέρηση που παρατηρούμε στις δικαστικές διαδικασίες δεν μπορεί να συμβάλει στο δίκαιο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για απονομή δικαιοσύνης, ενώ μπορεί εισφέρει στη δημόσια ζωή μια αίσθηση ανοχής στην ατιμωρησία.

Ζητούμε να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για την απονομή δικαιοσύνης στην υπόθεση της δολοφονίας του φίλου και αδελφού μας Ζακ Κωστόπουλου για την αποκατάσταση του κοινού περί δικαίου αισθήματος, καθώς και τη διεξαγωγή μιας διαφανούς και δίκαιης δίκης.

από τη σελίδα Justice4ZakZackie στο Facebook

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!