Καταγγελία για ομοφοβική επίθεση στο ΑΠΘ

16/10/2019

Την καταγγελία μιας ομοφοβικής επίθεσης στον χώρο Αριστοτελείου Πανεπιστημίου δημοσίευσε στο Facebook, η ομάδα κατά του σεξισμού και της πατριαρχίας “Fight Back Club”.

Σύμφωνα με τη δημοσίευση, το κείμενο αυτό γράφτηκε από αυτόπτες μάρτυρες του συμβάντος.

Η καταγγελία

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΑΠΘ

Την Παρασκευή 11/10/2019 συνέβη το εξής συμβάν στον πανεπιστημιακό χώρο του ΑΠΘ και συγκεκριμένα στο πάρτι που έγινε στα Γρασίδια της Φιλοσοφικής. Στο πάρτι αυτό βρισκόταν μια παρέα φοιτητών, μέσα στην οποία υπήρχαν μέλη της Queer κοινότητας. Χόρευαν στα σκαλιά μπροστά από το κτίριο της Φιλοσοφικής. Κάποια στιγμή ήρθε ένας 30χρονος άντρας κι έκατσε σε ένα σκαλάκι λίγο πιο πέρα από την εν λόγω παρέα. Ο άντρας αυτός καθόταν ακίνητος καρφώνοντας με τα μάτια του ένα 19χρονο αγόρι της παρέας που χόρευε (στο σημείο αυτό θέλουμε να τονίσουμε ότι το αγόρι χόρευε απλώς, δεν έκανε τίποτα άλλο). Ο 30χρονος άντρας πλησίασε το 19χρονο αγόρι με σκοπό να βλάψει την σωματική του ακεραιότητα, τον χτυπούσε με κλωτσιές και μπουνιές κυρίως στο κεφάλι. Τον χτύπησε έως ότου να πέσει κάτω. Ευτυχώς, το 19χρονο αγόρι έπεσε στα σκαλιά χωρίς όμως να τραυματίσει σοβαρά το κεφάλι του. (Η δύναμη με την οποία το χτύπησε ο 30χρονος θα ήταν αρκετή για να κάνει τον οποιοδήποτε να κατρακυλήσει από τις σκάλες και να χτυπήσει σοβαρά). Η παρέα του αγοριού ταραγμένη συγκεντρώθηκε γύρω του να δει αν είναι καλά, και ο 30χρονος κατέβηκε ανενόχλητος, διασχίζοντας τον κόσμο. Η παρέα του αγοριού ζήτησε από τη διοργάνωση του πάρτι να σταματήσει η μουσική και να ενημερωθεί ο κόσμος για αυτό που μόλις έγινε, ωστόσο οι διοργανωτές αφού σταμάτησαν την μουσική για λίγα λεπτά συνέχισαν αμέσως μετά το πάρτι σα να μην συνέβη τίποτα. Στη συνέχεια, μάρτυρες του συμβάντος διαπίστωσαν ότι ο 30χρονος άντρας βρισκόταν ακόμα στο πάρτι και καθόταν σε έναν πάγκο, απολαμβάνοντας το ποτό του. Οι μάρτυρες βρήκαν την ομάδα περιφρούρησης του πάρτι και τους ανέφεραν το περιστατικό, δείχνοντάς τους τον 30χρονο.

Τα μέλη της ομάδας περιφρούρησης αρκέστηκαν στο να συζητάνε μεταξύ τους το συμβάν για πολλή ώρα, μέχρι που ο 30χρονος (συνειδητοποιώντας προφανώς ότι άρχισε να γίνεται ντόρος) αποχώρησε ανενόχλητος. Ακούστηκε ως δικαιολογία ότι το αγόρι “ χούφτωσε ” τον 30χρονο (κάτι το οποίο δεν συνέβη ποτέ). Να σημειωθεί εδώ ότι εκδήλωση του πάρτι δεν είχε κάποια υπογραφή. Στο μεταξύ το 19χρονο αγόρι μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο, όπου έκανε ράμματα καθώς επίσης διαπιστώθηκε πως υπέστη κάκωση στον αυχένα. Παρέμεινε στο νοσοκομείο για δυο ημέρες. .

Το κείμενο αυτό γράφτηκε από αυτόπτες μάρτυρες του συμβάντος, με σκοπό να ενημερώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα. Ο πανεπιστημιακός χώρος οφείλει να μην ανέχεται κανενός είδους ομοφοβικής ή σεξιστικής επίθεσης. Παράλληλα, οι ομάδες που κάνουν πάρτι έχουν χρέος να ορίσουν ομάδες περιφρούρησης ικανές και πρόθυμες να προστατεύσουν όλους τους παρευρισκόμενους. Δε νοείται να επιτρέπουμε σε άτομα όπως τον εν λόγω 30χρονο να ασκούνε βία στο κεντρικότερο σημείο του πάρτι και να φεύγουν ανενόχλητοι.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!