“Δύο χρόνια μετά και τίποτα δεν έχει γίνει για τα ίντερσεξ άτομα”

10/10/2019

Περάσαν κιόλας δύο χρόνια*, από τότε που ενημερώναμε την ελληνική βουλή για την ύπαρξη των ίντερσεξ παιδιών και ανθρώπων και για τις σοβαρές διακρίσεις και παραβιάσεις των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων που υφίστανται. Δυο χρόνια μετά, δυο ευρωπαϊκές υποστηρικτικές οδηγίες μετά, δεκάδες κυβερνητικές υποσχέσεις μετά αλλά και άπειρα “έχετε δίκιο”, τι έγινε; τι άλλαξε; ΤΙΠΟΤΑ! Ακόμα οι γυναικολόγοι ανενόχλητοι πιέζουν αδαείς γονείς σε αναίτιους τερματισμούς απολύτως ΥΓΕΙΩΝ & ΕΠΙΘΥΜΗΤΏΝ ίντερσεξ εμβρύων.

Ακόμα οι παιδοχειρουργοί προτείνουν ανενόχλητοι κοσμητικές επεμβάσεις κανονικοποίησης ή διόρθωσης φύλου σε ίντερσεξ μωρά και παιδιά ΕΡΗΜΗΝ τους. Ακόμα αυτό το 1,7 με 2% των ίντερσεξ συνανθρώπων μας παραμένει στη σιωπή, στο στίγμα, στη ντροπή και ΑΟΡΑΤΟ για την πολιτεία, την κοινωνική πρόνοια, την εκπαίδευση, την εκκλησία (καλά, για την εκκλησία παραμένει και απολύτως… ανεπιθύμητο, αφού δεν προβλέπεται καν η ύπαρξή τους στις “σοφές” αλλά τόσο τοξικά πατριαρχικές γραφές της…)

Για να δούμε πόσα ακόμα χρόνια θα χρειαστούν, για να ειπωθούν και να νομοθετηθούν επιτέλους τα απολύτως προφανή τους δικαιώματα: το δικαίωμα στη ζωή, στην ισότητα, στην σωματική ακεραιότητα, στην ταυτότητα φύλου, στην ελεύθερη έκφραση και ανάπτυξη της προσωπικότητας τους, στην ασφάλεια τους, στην υγειονομική τους περίθαλψη, στον γάμο και την τεκνοθεσία.

Ρηνιώ Συμεωνίδου

κ

*Σαν σήμερα, πριν από δύο χρόνια, ψηφίστηκε ο νόμος για τη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου. 




Δες και αυτό!