Έξι φορές που συνειδητοποίησα ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι μια ομοφοβική χώρα

08/10/2019

Δεν χρειάζεσαι πάντα ένα ευρωβαρόμετρο για να συνειδητοποιήσεις το πώς αντιλαμβάνεται ο ελληνικός λαός την ομοφυλοφιλία. Η επικαιρότητα αρκεί για να βγάλεις τα συμπεράσματά σου. Το δικό μου είναι πως η χώρα μας παραμένει εξαιρετικά ομοφοβική. Παρακάτω έξι λόγοι που δικαιολογούν την άποψή μου.

Γιατί στην Ελλάδα οι “μεγάλοι” καλλιτέχνες κάνουν ομοφοβικές δηλώσεις στις συναυλίες τους

Πολύ πρόσφατα, ο Σταμάτης Σπανουδάκης αισθάνθηκε την ανάγκη να δηλώσει ότι αισθάνεται περήφανος που οι γονείς του λέγονται Σοφούλα και Γιάννης κι όχι Γιάννης κι Γιάννης. Αυτό μάλιστα το σχόλιο, όπως και κάποια άλλα, καταχειροκροτήθηκαν από τους χιλιάδες που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο Ηρώδειο.

https://avmag.gr/113094/quot-irthame-na-akoysoyme-moysiki-ki-ochi-kirygma-quot/

Γιατί στην Ελλάδα οι λαϊκοί (σουξε)τροβαδούροι δε θέλουν τα παιδιά τους να βγουν ομοφυλόφιλα

Πάρτε για παράδειγμα τον Πάνο Καλλίδη που δήλωσε κατά της ομοφυλοφιλίας και μάλιστα ευχήθηκε “μακριά” από οποιονδήποτε είναι γύρω του.

Μετά τον σεξισμό θυμήθηκε την ομοφοβία

Γιατί στην Ελλάδα τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών μοιράζουν φυλλάδια με συμβουλές για το πώς τα παιδιά μας δε θα γίνουν ομοφυλόφιλα.

Πώς να ξεχάσουμε εκείνο το φροντιστήριο στη Νέα Σμύρνη με το φυλλάδιο που από τη μία καλούσε τα παιδιά να γραφτούν και από την άλλη τα συμβούλευε σχετικά με το πώς να αναπτυχθούν σωστά: «Το παιδί πρέπει να έχει ισόρροπη γνώμη και για τα δύο φύλα. Αυτό το μαθαίνει αν εκτιμά τον Πατέρα και τη Μητέρα. Τότε δύσκολα παρασύρεται σε ομοφυλοφιλία.»

Προώθηση ομοφοβικού υλικού από φροντιστήριο στη Νέα Σμύρνη

Γιατί στην Ελλάδα τα κανάλια ακόμη κόβουν τις σκηνές με γκέι φιλιά, αγκαλιές κλπ.

Όπως έκανε το Open δηλαδή τον Σεπτέμβριο με τη σειρά «Δυναστεία», που έκοψε τις ερωτικές σκηνές σε έναν από τους χαρακτήρες της σειράς επειδή είναι γκέι … Είναι γνωστό άλλωστε ότι οι γκέι στην Ελλάδα δεν κάνουν σεξ, ούτε φιλιούνται ούτε αγκαλιάζονται. Απλά αναπνέουν.

To Open έκοψε τις gay σκηνές από το πρώτο επεισόδιο της Δυναστείας

Γιατί στην Ελλάδα οι επιστήμονες ακόμη θεωρούν ότι η ομοφυλοφιλία είναι κάποια αρρώστια

Όπως δηλαδή ο Δημήτρης Μεταλληνός, που δεν φτάνει που έβαλε την υπογραφή του, υποστηρίζοντας -μαζί με άλλους επιστήμονες- τη θεωρία του Μητροπολίτη Μόρφου, «ότι ένα παιδί γεννιέται ομοφυλόφιλο επειδή κάποτε η μητέρα του έκανε πρωκτικό σεξ με τον πατέρα του και της άρεσε», εξελέγη και πρόεδρος σε Δημοτικό Συμβούλιο της Κέρκυρας αναφερόμενος στην ομοφυλοφιλία ως ασθένεια.

https://avmag.gr/111637/1116371/

Γιατί στην Ελλάδα η αστυνομία μας χτυπά επειδή πιάνουμε το χέρι του συντρόφου μας

Το περιστατικό με τον Νίκο και τον Δημήτρη, που δέχθηκαν τη βία των αστυνομικών επειδή είχαν το “θράσος” να περπατήσουν στον δρόμο πιασμένοι χέρι – χέρι, δε σου αφήνει κανένα περιθώριο να αμφιβάλλεις για το πόσο ομοφοβική είναι η χώρα μας…

https://avmag.gr/111541/1115411/

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!