Ιρανός τραγουδιστής “κατηγορείται” για ομοφυλοφιλία και κινδυνεύει με θανατική ποινή

08/10/2019
από
Mohsen Lorestani, ο Ιρανός τραγουδιστής που "κατηγορείται" για ομοφυλοφιλία και κινδυνεύει με θανατική ποινή
Mohsen Lorestani, ο Ιρανός τραγουδιστής που "κατηγορείται" για ομοφυλοφιλία και κινδυνεύει με θανατική ποινή

Ένας Ιρανός τραγουδιστής “κατηγορήθηκε” ότι είναι ομοφυλόφιλος, κατηγορία που μπορεί να τον οδηγήσει σε εκτέλεση, σύμφωνα με τους νόμους κατά της ομοφυλοφιλίας της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο δημοσιογράφος του BBC Ali Hamedani έκανε το εξής τουίτ: “Ένας διάσημος Ιρανός τραγουδιστής από την κουρδική επαρχία Kermanshah έχει κατηγορηθεί ότι είναι ομοφυλόφιλος και μπορεί να εκτελεστεί. Το Ιράν εκτελεί ομοφυλόφιλους άνδρες.” 

 Σύμφωνα με το Δίκτυο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Κουρδιστάν, ο Mohsen Lorestani κατηγορείται για «διαφθορά επί γης» .

Είναι μέγιστο έγκλημα στο Ιράν και μπορεί να οδηγήσει στη θανατική ποινή. Ο όρος χρησιμοποιείται στο Κοράνι και αναφέρεται σε “διεφθαρμένες συνθήκες, που προκαλούνται από άπιστους και άδικους ανθρώπους, που απειλούν την κοινωνική και πολιτική ευημερία” .

Ο δικηγόρος του Lorestani δήλωσε ότι «τα υποτιθέμενα περιστατικά συνέβησαν σε ιδιωτική συνομιλία» και είπε ότι ο πελάτης του, θα μπορούσε μέχρι και να εκτελεστεί, για το «έγκλημά» του.

Η Iran News Wire ανέφερε επίσης ότι “ο γνωστός Ιρανός τραγουδιστής, Mohsen Lorestani, κατηγορήθηκε για «διαφθορά επί γης» από ένα δικαστήριο στην Τεχεράνη, επειδή δημοσίευσε «ανήθικο» περιεχόμενο στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης. Η «διαφθορά επί γης» μπορεί να οδηγήσει σε θανατική ποινή.» 

Ο Volker Beck, Γερμανός πολιτικός του κόμματος των πρασίνων και ακτιβιστής της LGBTQ κοινότητας, δήλωσε στο The Jerusalem Post: “Είναι μια διαστρέβλωση άδικων κρατών, όπως το Ιράν και η Σαουδική Αραβία, ότι η υποτιθέμενη, ή πραγματική ομοφυλοφιλία, παρουσιάζεται ως κατηγορία, που μπορεί να σου κοστίσει τη ζωή σου. Είναι καιρός η διεθνής κοινότητα να απαγορεύει στα κράτη να τιμωρούν τους ομοφυλόφιλους» .

Στο Ιράν έχουν εκτελεστεί “από 4.000 έως 6.000 ομοφυλόφιλοι και λεσβίες” από την Ισλαμική Επανάσταση το 1979 μέχρι το 2008, σύμφωνα με το WikiLeaks. Νωρίτερα φέτος, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Mohammad Javad Zarif, δήλωσε ότι η χώρα εξακολουθεί να συντηρεί τη θανατική ποινή, επειδή η κοινωνία τους έχει «ηθικές αρχές» και ζει «σύμφωνα μ’ αυτές τις αρχές» .
«Αυτές είναι οι ηθικές αρχές που αφορούν τη συμπεριφορά των ανθρώπων γενικά» , είπε, “Και αυτό σημαίνει ότι ο νόμος είναι σεβαστός και ο νόμος ακολουθείται” .

https://avmag.gr/70314/ti-simeni-na-ise-lesvia-sto-iran/




Δες και αυτό!