Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν υπερασπίστηκε τις εκτελέσεις LGBT ανθρώπων

13/06/2019
από

Ισχυρίστηκε ότι συμβαίνει επειδή η χώρα έχει «ηθικές αρχές» .
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν υπερασπίστηκε την εκτέλεση των LGBT ανθρώπων.

Στη χώρα της Μέσης Ανατολής, η ομοφυλοφιλία παραβιάζει τον ισλαμικό νόμο και τιμωρείται με θάνατο. Από το 1979 μέχρι σήμερα, η ισλαμική επανάσταση έχει αναφέρει χιλιάδες εκτελέσεις LGBTQ ανθρώπων.

Κι έρχεται σήμερα, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Mohammed Javad Sarif, και υπερασπίζεται τα δρακόντεια αυτά μέτρα, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου, με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Heiko Maas στην Τεχεράνη.

Όταν ρωτήθηκε, γιατί οι gay άνθρωποι εκτελούνται στη χώρα του, ο Sarif απάντησε:
“Η κοινωνία μας έχει ηθικές αρχές σχετικά με τη συμπεριφορά των ανθρώπων εν γένει. Κι αυτό σημαίνει ότι ο νόμος είναι σεβαστός και πρέπει να ακολουθείται” .

Σύμφωνα με τη γερμανική Bild, ο Michael Roth, υπουργός της Γερμανίας για την Ευρώπη σχολίασε σχετικά με τις δηλώσεις του Sarif τα εξής:

“Τα LGBTQ δικαιώματα είναι ανθρώπινα δικαιώματα. Και ήταν πάντα. Παντού. Καμία θρησκευτική, πολιτιστική ή εθνοτική παράδοση δε δικαιολογεί τις κρατικές διώξεις, ιδιαίτερα την εκτέλεση των ομοφυλοφίλων. Στο Ιράν και σε άλλες επτά χώρες παγκοσμίως, οι ομοφυλόφιλοι αντιμετωπίζουν τη θανατική ποινή. Αυτό είναι απάνθρωπο και εντελώς απαράδεκτο.” 

Ο Αμερικανός πρέσβης στη Γερμανία και ανοιχτά gay, Richard Grenell, έκανε λόγο για αρχαϊκή τιμωρία στο Ιράν λέγοντας ότι όλα τα μέλη του ΟΗΕ πρέπει να τιμήσουν την Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: “Το ιρανικό καθεστώς παραβίασε τις βασικές αρχές των Ηνωμένων Εθνών. Τα μέλη του ΟΗΕ πρέπει να τιμήσουν (την Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ) εάν θέλουν να είναι μέλη. Η ποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας απλά παραβιάζει αυτή τη δήλωση.” 




Δες και αυτό!