Οι παπάδες ενοχλούνται που δεν μπορούν να βρίσουν τους γκέι ελεύθερα

01/10/2019

“Κατήντησε, πλέον, να μην μπορούμε να μιλήσουμε γι’ αυτά τα θέματα, γιατί, σύμφωνα και με την κειμένη νομοθεσία, μπορεί να πάμε και φυλακή…”

Με αυτόν τον τρόπο εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου σε συνέντευξή του στη Σημερινή.

Φυσικά δεν περιορίστηκε μόνο σ΄αυτό το σχόλιο.

Ολόκληρη η δήλωσή του για την ομοφυλοφιλία.

«Από μελέτες που έχουμε διαβάσει, υπάρχουν άνθρωποι τους οποίους έτσι έφτιαξε η φύση. Βλέπεις την κατασκευή κάποιου άντρα και νομίζεις ότι είναι γυναίκα. Έτσι τον έστειλε η φύση. Εμείς προσευχόμεθα γι’ αυτούς τους ανθρώπους και δεν τους εχθρευόμεθα. Απλώς, έχουν πρόβλημα».

«Δεν είναι ανάγκη να προκαλούν και να υπερηφανεύονται γι’ αυτό. Ούτε να παντρεύονται επίσημα, προκαλώντας. Διότι, επαναλαμβάνω, η κουλτούρα του λαού μας δεν είναι αυτή».

«Στην Αμερική έγιναν μερικές έρευνες που αποδεικνύουν ότι οι περισσότεροι ομοφυλόφιλοι δεν εγεννήθησαν με εγγενείς ροπές προς την ομοφυλοφιλία, αλλά έγιναν ομοφυλόφιλοι, λόγω της επίδρασης του κοινωνικού περιβάλλοντος. Ωστόσο, δεν αγωνίστηκαν για να υπερπηδήσουν το πρόβλημά τους, και αυτοί μπορούσαν να το πράξουν».

«Κατήντησε, πλέον, να μην μπορούμε να μιλήσουμε γι’ αυτά τα θέματα, γιατί, σύμφωνα και με την κειμένη νομοθεσία, μπορεί να πάμε και φυλακή. Εμείς, ωστόσο, αγαπάμε όλους αυτούς τους ανθρώπους και τους σεβόμεθα. Αλλά, το έχουν παρακάμει. Και είδαμε πώς άρχισαν να επιτίθενται και στις εκκλησίες. Ας κάτσουν λίγο την μπάλα κάτω και να σεβαστούν το ήθος αυτού του λαού. Δεν είναι αυτό το ήθος του λαού μας. Για όνομά του Θεού, πού θα φτάσουμε! Έχουμε τόσα προβλήματα εθνικά, αυτό μας έλειπε τώρα. Προσωπικά, πήρα αρκετές επιστολές, στις οποίες μου επιτίθενται και μάλιστα κάποιος μου λέει ότι «είναι καύχημά μου που είμαι ομοφυλόφιλος». Με γεια σου και χαρά σου! Ας είσαι ομοφυλόφιλος. Αλλά θα βγεις να το φωνάζεις και περιμένεις από μένα να σου πω μπράβο; Θέλουν να τους χειροκροτήσουμε κιόλας… Ε, όχι, δεν θα το κάνουμε».

Φαντάζομαι πως την ίδια δυσαρέσκεια μοιράζεται και ο πρώην μητροπολίτης Aιγίου, Αμβρόσιος και ίσως κάποιοι άλλοι που είχαν κάνει τη ρητορική μίσους καραμέλα.

Υ.Γ.: Δεν τολμώ να σκεφτώ ποια θα ήταν τα σχόλια του Αρχιεπισκόπου αν δεν φοβόταν την “κείμενη νομοθεσία”, την οποία αναφέρει.

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!