Καληνύχτισε τον σύντροφό του με ένα φιλί και συμμορία τον χτύπησε

27/09/2019
από
Καληνύχτισε τον σύντροφό του με ένα φιλί και συμμορία του επιτέθηκε
Καληνύχτισε τον σύντροφό του με ένα φιλί και συμμορία του επιτέθηκε

Εξαμελής συμμορία επιτέθηκε στον Ντάνιλο Μάτα (Danilo Matta) τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, όταν τον είδαν να φιλάει τον σύντροφό του.

Δεν προσπάθησαν να πάρουν το πορτοφόλι ή το τηλέφωνό μου. Ο μόνος λόγος ήταν το φιλί.
Δεν προσπάθησαν να πάρουν το πορτοφόλι ή το τηλέφωνό μου. Ο μόνος λόγος ήταν το φιλί.

Ο Ντάνιλο Μάτα επέστρεφε στο σπίτι του μετά από μια νυχτερινή έξοδο με φίλους, όταν δέχτηκε ομοφοβική επίθεση έξω από το διαμέρισμά στο Δουβλίνο, τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτο. Ο 28χρονος χτυπήθηκε άγρια ​​με μια χαλύβδινη ράβδο, ενώ καληνύχτιζε τον σύντροφό του.

Καληνύχτισε τον σύντροφό του με ένα φιλί και συμμορία του επιτέθηκε
Καληνύχτισε τον σύντροφό του με ένα φιλί και συμμορία του επιτέθηκε

Ο Μάτα εξήγησε στο Dublin Live ότι ο σύντροφό του του έδωσε ένα φιλί, πριν φύγει με το ποδήλατό του για το δικό του σπίτι, ωστόσο, πριν προλάβει να μπει στο διαμέρισμά του, τον πλησίασε μια συμμορία. Η συμμορία, αποτελούμενη από δύο νεαρές γυναίκες και τέσσερις άνδρες, πλησίασε τον Μάτα και ρώτησε: «Τι συμβαίνει εδώ;» – εννοώντας το φιλί που μόλις είχε ανταλλάξει με τον σύντροφό του.

Ήταν σε αυτό το σημείο που ο Μάτα χτυπήθηκε δύο φορές στο πρόσωπο με μία χαλύβδινη ράβδο, πριν αυτός να είναι σε θέση να ξεφύγει από την επίθεση και να μπορέσει να βρει καταφύγιο στο σπίτι του. Εξήγησε ότι από τη στιγμή που οι δράστες συνειδητοποίησαν ότι αυτό ήταν το διαμέρισμά του, έφυγαν από το σημείο.

Ο Μάτα επικοινώνησε με την Gardaí (αστυνομική δύναμη της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας) μετά το περιστατικό, ωστόσο, δεν έφτασε ποτέ στο σημείο, κι έτσι επέλεξε να πάει και να κάνει καταγγελία στο τμήμα την επόμενη μέρα. Ο Μάτα κάλεσε, επίσης, ασθενοφόρο, το οποίο έφτασε γρήγορα και τον φρόντισε. Αρνήθηκε να πάει στο νοσοκομείο λέγοντας: “Ήθελα απλά να κοιμηθώ” .

Ο Μάτα εξήγησε ότι οι επιτιθέμενοι δεν φαινόταν να θέλουν, τίποτα άλλο, από το να τον βλάψουν. “Δεν προσπάθησαν να πάρουν το πορτοφόλι ή το τηλέφωνό μου. Ο μόνος λόγος ήταν το φιλί. Ήταν είτε ομοφοβική είτε ξενοφοβική επίθεση (ο ίδιος έχει καταγωγή από την Βραζιλία), αλλά ούτε καν με άκουσαν να μιλάω, οπότε δεν ήξεραν αν ήμουν ή όχι Ιρλανδός.” 

Παρά τη φρικτή επίθεση, ο Μάτα παραμένει δυνατός και θέλει να μοιραστεί την ιστορία του για να ευαισθητοποιήσει: “Δείχνουμε πάντα το καλό μέρος της ζωής μας στα κοινωνικά μέσα. Ωστόσο, ένιωσα ότι ήταν σημαντικό να αντιμετωπίσουμε αυτό το ζήτημα. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι αυτά τα πράγματα συμβαίνουν γύρω μας. Δεν ήμουν ο πρώτος άνθρωπος που του επιτέθηκαν, και δυστυχώς δε θα είμαι ο τελευταίος.” 




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!