Στην έβδομη επιχείρηση εκκένωσης κτιρίου στο κέντρο της Αθήνας όπου διέμεναν πρόσφυγες προχώρησε η αστυνομία. Εκκενώθηκε το 5ο Λύκειο Αθηνών στη Νεάπολη Εξαρχείων όπου διέμεναν από το 2016 οικογένειες προσφύγων. Η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε τον φωτορεπόρτερ Αλέξανδρο Σταματίου που πήγε να καλύψει την εκκένωση! Κανένα ίχνος παρανομίας στο υπό κατάληψη κτίριο.

«Νόμος και τάξη» για τους αδύναμους με την κυβέρνηση να προσθέτει ακόμα ένα επεισόδιο καταστολής εκκενώνοντας το 5ο Λύκειο Αθηνών στη Νεάπολη Εξαρχείων όπου διέμεναν από το 2016 οικογένειες προσφύγων από Παλαιστίνη, Ιράκ, Αφγανιστάν και άλλες χώρες.

Από την αστυνομική επιχείρηση δεν γλίτωσε ο γνωστός φωτορεπόρτερ και εξωτερικός συνεργάτης της «Εφημερίδας των Συντακτών», Αλέξανδρος Σταματίου που προσήχθη στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής. Λίγο αργότερα αφέθηκε ελεύθερος και πήρε προθεσμία τριών ημερών για να απολογηθεί ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για «διατάραξη οικιακής ειρήνης» παρά το γεγονός πως είχε τον φωτογραφικό εξοπλισμό μαζί του και ενώ εξήγησε ότι ήταν εκεί για φωτορεπορτάζ.

Συνελήφθη τα ξημερώματα από την αστυνομία ο φωτορεπόρτερ Αλέξανδρος Σταματίου, ενω βρισκόταν στο κτήριο του 5ου Λυκείου στην οδό Μερλιέ και Πρασσά,προκειμένου να καλύψει δημοσιογραφικά ενδεχόμενη εκκένωση της κατάληψης.
EUROKINISSI

Για ακόμη μία φορά δεν βρέθηκε τίποτα επιλήψιμο στην κατοχή των διαμενόντων. Το μόνο επιλήψιμο ήταν ότι εκεί εντοπίστηκαν δέκα αλλοδαποί χωρίς τα κατάλληλα έγγραφα νομιμοποίησης για την παραμονή τους στη χώρα, με συνέπεια να δρομολογείται η επιστροφή τους πίσω στις χώρες προέλευσης.

Οι υπόλοιποι 132 πρόσφυγες (61 άνδρες, 26 γυναίκες και 56 παιδιά –ανάμεσά τους και πολλά ασυνόδευτα) μεταφέρονται προσωρινά στο κέντρο της Κορίνθου.

Πρόκειται για οικογένειες που είχαν βρει στέγη κυρίως από τον Μάρτιο του 2016 (σ.σ. η ΕΛ.ΑΣ. λέει από το 2014) στο άδειο τότε κτίριο στη συμβολή των οδών Οκτάβιου Μερλιέ και Πρασσά, που στο παρελθόν στέγαζε το 5ο Λύκειο της Αθήνας.

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ανακοίνωση καταδίκης της εκκένωσης αλλά και της σύλληψης του φωτορεπόρτερ εξέδωσε η ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή).

«Δεκάδες παιδιά που φοιτούσαν στα δημοτικά σχολεία με τις αρπαγές της ΕΛΑΣ δεν θα κάτσουν στα θρανία αλλά θα βρεθούν στη μέση του πουθενά, όπως στο Κιλκίς η στην Κόρινθο. Αυτή την άκαρδη, ανάλγητη, ρατσιστική εκστρατεία ανέλαβε να καλύψει ο Δήμαρχος Αθήνας Μπακογιάννης κάνοντας πλάτη στον Χρυσοχοίδη και τις ορδές των ΜΑΤ» αναφέρει μεταξύ άλλων η ΚΕΕΡΦΑ και υπογραμμίζει πως «η ΕΛΑΣ φιμώνει φωτορεπόρτερ στην εισβολή της στη κατάληψη στέγης προσφύγων στη Πρασά».


πηγή: efsyn.gr

Κεντρική εικόνα: Αστυνομική επιχείρηση στο πρώην 5ο Λύκειο Αθηνών, στη συμβολή των οδών Οκταβίου Μερλιέ και Πρασσά. EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ