Ομοφοβική επίθεση σε γκέι άνδρα και στον αδελφό του στην Αυστραλία

19/09/2019
από
Ομοφοβική επίθεση σε γκέι άνδρα και στον αδελφό του στην Αυστραλία
Ομοφοβική επίθεση σε γκέι άνδρα και στον αδελφό του στην Αυστραλία

Οι δύο άνδρες υπέστησαν σπασμένα πλευρά και πρησμένα μάτια μετά την επίθεση και υποσχέθηκαν στον εαυτό τους να μην ξαναγυρίσουν ποτέ στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας ύστερα από τη σφοδρή επίθεση σε βάρος τους στο εμπορικό κέντρο Gold Coast.

Ο Joshua, είχε βρεθεί εκεί για να δει την οικογένειά του, όταν ο ίδιος και ο έφηβος αδελφός του στοχοποιήθηκαν από μία ομάδα δέκα εφήβων ανδρών σε εμπορικό κέντρο την Τρίτη (17 Σεπτεμβρίου). Νωρίτερα, η ίδια ομάδα τους φώναζε ομοφοβικές εκφράσεις και επιτέθηκε στα αδέλφια σε ένα λεωφορείο και στη συνέχεια «τα κυνήγησαν» στο εμπορικό κέντρο.
Ο Joshua ισχυρίστηκε ότι οι δράστες τους φώναζαν «γ@#@νες π@##2ρες» και «γκέι @#@!!#» . Αργότερα, το ίδιο απόγευμα, η ίδια ομάδα, τους επιτέθηκε ξανά. Ο Joshua υπέστη σπασμένα πλευρά και πρησμένο πρόσωπο μετά την τελευταία επίθεση. Ο μικρότερος αδερφός του υπέφερε από σπασμένα πλευρά, πρησμένο μάτι και χείλη.

Ο Joshua στο Gold Coast Bulletin δήλωσε: “Είναι απλά φρικτό. Είναι σκληρό. Ήταν εντελώς αδικαιολόγητο, είναι απλώς ωμή βία. Είναι έγκλημα μίσους. Νιώθω σα να μη μπορώ να επιστρέψω στο Κουίνσλαντ [πια]. Με έχει κλονίσει. Νιώθω ότι το να είμαι γκέι, θέτει σε κίνδυνο τον αδερφό μου. Δεν ήταν μία φορά, αλλά δύο φορές. Αισθάνομαι πολλές ενοχές.” 

Την Τετάρτη (18 Σεπτεμβρίου), η αστυνομία εντόπισε δύο έφηβους – έναν 15 και έναν 18 ετών, οι άλλοι επιτιθέμενοι εξακολουθούν να αναζητούνται.




Δες και αυτό!