Τρανς οδηγός της Lyft δέχτηκε σωματική επίθεση από επιβάτη

16/09/2019

Μια τρανς οδηγός της Lyft καταγγέλλει ότι ένας επιβάτης της επιτέθηκε λόγω της ταυτότητας φύλου της.

Το περιστατικό έγινε στο Portland των Ηνωμένων Πολιτειών και όπως κατήγγειλε η οδηγός, Marla Standing-Owl στο τηλεοπτικό σταθμό KGW του Portland, όλα συνέβησαν το απόγευμα της 9ης Σεπτεμβρίου, όταν παρέλαβε έναν μεθυσμένο επιβάτη στην κούρσα της.

Ο επιβάτης της είπε, όπως η ίδια αναφέρει, ότι “Δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας άντρας” . Η ίδια του απάντησε ότι: “Δε μου αρέσουν οι μισαλλόδοξοι άνθρωποι στο αμάξι μου” . Τότε είναι που ο επιβάτης τα έχασε και όπως η ίδια οδηγούσε άρχισε να την χτυπάει αρκετές φορές στο κεφάλι και τον λαιμό.

Η Marla σταμάτησε το αμάξι, κατέβηκε από αυτό και ψέκασε με σπρέι πιπεριού τον επιβάτη. Ο άντρας άρχισε να τρέχει και η αστυνομία τον καταδίωξε για κάποια λεπτά μέχρι που έχασε τα ίχνη του.

Υποστήριξε επίσης στην κάμερα ότι “Tα εγκλήματα κατά των τρανς ατόμων δεν καταγγέλλονται, καθώς δεν τα παίρνουν στα σοβαρά και επειδή δε μετράνε σαν άνθρωποι. Στις περισσότερες περιπτώσεις θεωρούνται σκουπίδια στα μάτια των περισσότερων ανθρώπων” .

Η ίδια δήλωσε επιπλέον ότι είναι οδηγός στην Lyft περίπου ένα χρόνο τώρα, αλλά μετά από αυτό το περιστατικό θα παραιτηθεί, καθώς πλέον φοβάται για πιθανές επιθέσεις από επιβάτες. Συμπλήρωσε ακόμη ότι η εταιρία δεν ήταν ιδιαίτερα βοηθητική απέναντί της.

Στην επίσημη δήλωσή της η Lyft αναφέρει ότι:

“Η ασφάλεια είναι θεμελιώδης αρχή για την Lyft. Το περιστατικό που περιέγραψε η οδηγός ήταν αρκετά τρομακτικό και αναστείλαμε αμέσως την πρόσβαση του επιβάτη στην εφαρμογή. Ανταποκριθήκαμε άμεσα και ήρθαμε σε επικοινωνία με την οδηγό προκειμένου να προσφέρουμε την υποστήριξή μας. Είμαστε, επίσης, σε επικοινωνία με τις αρχές προκειμένου να βοηθήσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε” .




Δες και αυτό!