O Pete Buttigieg γράφει ιστορία στο debate των δημοκρατικών

13/09/2019
από

Είναι η πρώτη φορά που ένας υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ μίλησε ανοιχτά κατά τη διάρκεια του debate, για το πώς είναι να είσαι LGBTQ+.

Στην ομιλία του, ο δήμαρχος του South Bend της Indiana, μίλησε για το coming out, κατά τη διάρκεια της επανεκλογής τον Ιούνιο του 2015. Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύθηκε στο South Bend Tribune, δήλωσε ότι “είχα μπει για τα καλά στην ενηλικίωση πριν αντιληφθώ το πολύ απλό πράγμα του ότι είμαι gay“.

Από το βήμα του debate, ο 37χρονος αναρωτήθηκε αν η δημόσια αναγνώριση της ταυτότητάς του θα ήταν “το απόλυτο χτύπημα και το τέλος της καριέρας του” .

Συνειδητοποίησα ότι ζεις μόνο μια φορά” , αναφέρει. “Και δεν μ’ ενδιέφερε να μην ξέρω πώς είναι να είσαι ερωτευμένος πια, γι’ αυτό το λόγο έκανα coming out. Δεν είχα ιδέα τι είδους επαγγελματικό εμπόδιο θα δημιουργούσε, ειδικά εφόσον ήταν μία χρονιά εκλογών στην κοινωνικά συντηρητική κοινότητά μου” .

Ωστόσο, ο Buttigieg είπε ότι η πίστη του στους ψηφοφόρους της Indiana ανταμείφθηκε, όταν επανεκλέχθηκε μόλις λίγους μήνες μετά από το coming out του, νικώντας την αντίπαλό του Kelly Jones με 80% στο σύνολο των ψήφων. Αυτή η νίκη ήταν πραγματικά μεγαλύτερη από εκείνη του 2011.

Αυτό που συνέβη ήταν ότι, όταν εμπιστεύτηκα τους ψηφοφόρους να με κρίνουν με βάση τη δουλειά που είχα κάνει γι’ αυτούς, εκείνοι αποφάσισαν να μ’εμπιστευτούν” , δήλωσε. “[…] Κι αυτό που έμαθα ήταν ότι η εμπιστοσύνη μπορεί να είναι αμοιβαία κι ότι μέρος του πώς θα νικήσεις και του αν αξίζεις αυτή τη νίκη βρίσκεται στο να γνωρίζεις τι έχει περισσότερη σημασία για σένα από το να νικήσεις” .

Ο Buttigieg κατέληξε στο ότι υπάρχει ένα μάθημα μέσα στην ιστορική νίκη του: οι καμπάνιες κι η διαχείριση χτίζονται στην ίδια την εμπιστοσύνη που του έδωσαν οι ψηφοφόροι.

Έχει να κάνει με τους ανθρώπους που μας εμπιστεύονται με τις ζωές τους, ένα παιδί που αναρωτιέται αν θα κάνουμε όντως το σχολείο του ασφαλές, όταν έχουν μάθει για την οπλοφορία και το τι γίνεται γύρω απ’ αυτή πριν ακόμα μάθουν να διαβάζουν, μία γενιά που αναρωτιέται αν θα κάνουμε αυτό που πρέπει για την κλιματική αλλαγή” , αναφέρει. “Κι αν το καταφέρουμε, τότε δεν έχει σημασία τι συμβαίνει σε καθέναν από εμάς σ’ επαγγελματικό επίπεδο. Μαζί θα κατακτήσουμε μία καλύτερη εποχή για την χώρα μας” .

Το debate της Πέμπτης, που είδαμε τον Buttigieg να έρχεται αντιμέτωπος με υποψηφίους, όπως η Elizabeth Warren και ο Joe Biden, ήταν το πρώτο στο οποίο υποψήφιος μίλησε για τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό.

Ο Buttigieg δεν αναφέρθηκε μόνο στα δικαιώματα των LGBTQ+ ατόμων, αλλά και σε θέματα όπως το μεταναστευτικό, τη μεταρρύθμιση στην παροχή των υπηρεσιών υγείας, την κλιματική αλλαγή, την εκπαίδευση και την επιχειρηματικότητα.

Ελάχιστοι υποψήφιοι έχουν αναφερθεί σε queer και τρανς άτομα κατά τη διάρκεια των τριών γύρων των debates μέχρι σήμερα: Cory Booker, Julian Castro και Kirsten Gillibrand.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!