Τα έβαλαν με τον Πούτιν, τα έβαλαν με τον Τράμπ, τα έβαλαν με την εκκλησία και θα τα βάλουν με όλο τον κόσμο όσο νιώθουν την αδικία και την μισαλλοδοξία να κυριαρχεί!

Ο λόγος για τις Pussy Riot, την φεμινιστική κολεκτίβα η οποία έγινε γνωστή σε όλο τον πλανήτη για τον αγώνα της εναντίον της κυβέρνησης και των όποιων “στραβών” της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας.

Pussy Riot, Street Mode Festival 2019 - Thessaloniki, Greece
Pussy Riot, Street Mode Festival 2019 – Thessaloniki, Greece

Η σύλληψη των μελών των Pussy Riot έφερε αντιδράσεις σε όλο το καλλιτεχνικό και ακτιβιστικό στερέωμα, ενώ τον αγώνα τους υπερασπίστηκαν σημαντικές προσωπικότητες, από την Madonna και την Bjork ως την Yoko Ono και τον Paul McCartney. Στις 10 Οκτωβρίου 2012 το δικαστήριο της Μόσχας καταδίκασε δυο μέλη σε φυλάκιση δύο ετών, ενώ η χορήγηση αμνηστίας ήρθε, αφού είχαν ήδη εκτίσει 21 μήνες της ποινής τους! Οι Pussy Riot δεν το έβαλαν κάτω και συνέχισαν τον αγώνα τους, ακόμη και μετά την… σωφρονιστική τους περιπέτεια.

Οι τίτλοι των τραγουδιών τους είναι χαρακτηριστικοί της ιδεολογίας και της νοοτροπίας τους: “Kill The Sexist” , “Death To Prison, Freedom to Protests” , “Mother Of God, Drive Putin Away” , “Make America Great Again” .

Οι Pussy Riot αποδεικνύουν πως το punk είναι κάτι παραπάνω από μουσική:
Είναι ένας συνεχής αγώνας υπέρ των αδύναμων και των καταπιεσμένων, εξ’ ου και ο αυτοπροσδιορισμός τους ως Protest Art. Η επόμενη διαμαρτυρία είναι προγραμματισμένη για 1η φορά στην Ελλάδα, στο φετινό Street Mode Festival!

Είμαστε μαζί τους;

Facebook

Youtube

Spotify

Το Street Mode Festival 2019 έρχεται για 11η χρονιά