Η Ελίζαμπεθ Άνν Ουόρεν είναι Αμερικανίδα ακαδημαϊκός, πολιτικός του Δημοκρατικού Κόμματος και Γερουσιαστής για τη Μασσαχουσέττη. Σήμερα, διεκδικεί το χρίσμα των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ.

Ελίζαμπεθ Άνν Ουόρεν, Αμερικανίδα ακαδημαϊκός, πολιτικός του Δημοκρατικού Κόμματος, υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ.
Ελίζαμπεθ Άνν Ουόρεν, Αμερικανίδα ακαδημαϊκός, πολιτικός του Δημοκρατικού Κόμματος, υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ.

Πριν την ενασχόλησή της με την πολιτική, ήταν καθηγήτρια στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ με ειδίκευση στη νομοθεσία πτώχευσης. Στο πλαίσιο της προεκλογικής της εκστρατείας εμφανίστηκε στο RuPaul’s DragCon του περασμένου Σαββατοκύριακου στη Νέα Υόρκη κάνοντας την έκπληξη.

Κι επειδή δε μπόρεσε να εμφανιστεί αυτοπροσώπως, κατέγραψε το μήνυμά της σε ένα βίντεο, δίνοντας την υπόσχεση να στηρίξει τα δικαιώματα των LGBT ατόμων, αν νικήσει τον πολιτικό της αντίπαλο Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές του 2020.

Αφού παρότρυνε τον κόσμο να την ψηφίσει, δήλωσε: «Είμαι κι εγώ σ’ αυτόν τον αγώνα για την ισότητα των LGBTQ+ ατόμων. Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε για να βεβαιωθούμε ότι ο καθένας είναι ελεύθερος και είναι αυτός που είναι και μπορεί να αγαπά το άτομο που αγαπά.” 

Στη συνέχεια, η Ουόρεν επέστησε την προσοχή στη συνεχιζόμενη βία εναντίον των ατόμων της τρανς κοινότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μόνο φέτος, δολοφονήθηκαν 18 γνωστά μέλη της τρανς κοινότητας – 17 από τα οποία ήταν Αφροαμερικανίδες γυναίκες.

«Πρέπει να το επισημάνουμε και πρέπει να αντισταθούμε» , συνέχισε, “Όλοι πρέπει να μπορούν να πάνε στο σχολείο, να δουλέψουν, να έχουν υγειονομική περίθαλψη ή απλά να περπατούν στον δρόμο, χωρίς τον φόβο των διακρίσεων ή της βίας. Ισότητα σημαίνει ισότητα. Τέλος.”

Η Αμερικανίδα πολιτικός και πρώην ακαδημαϊκός υπηρέτησε ως ανώτερη γερουσιαστής των Ηνωμένων Πολιτειών από τη Μασσαχουσέττη από το 2013. Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για τη διεκδίκηση του χρίσματος των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές του 2020, τον Φεβρουάριο.

Καθ ‘όλη τη διάρκεια της εκστρατείας της, η Ουόρεν έχει δεσμευτεί να ανατρέψει την απαγόρευση του Τραμπ για τα τρανς άτομα που υπηρετούν στο στρατό, να επιτρέψει σε ομοφυλόφιλους και αμφιφυλόφιλους να δίνουν αίμα και να απαγορευτεί η «θεραπεία μεταστροφής» στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Παρακολουθήστε το μήνυμά της για το DragCon παρακάτω: