Τα τριάντα πολύχρωμα ΛΟΑΤΚ+ πρόσωπα των εκλογών των Η.Π.Α.

07/11/2020
από
εκλογές, Η.Π.Α., ΛΟΑΚΤ+

Τη στιγμή που ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, το 2020 έφερε ένα νέο κύμα πολύχρωμων ΛΟΑΤΚ+ νικητών. Υπήρχαν σχεδόν 600 εκ των υποψηφίων στη συγκεκριμένη ψηφοφορία, και μέχρι στιγμής 160 απ’ αυτούς (που υποστηρίχθηκαν από το Victory Fund) έχουν κερδίσει τον αγώνα, εισάγοντας μια νέα γενιά εκπροσώπησης.

Συγκεκριμένα, υπήρξαν ιστορικές νίκες μεταξύ τρανς και ανθρώπων με διαφορετικό του λευκού χρώματος δέρματος, συμπεριλαμβανομένης της Διευθύνοντος Συμβούλου (CEO) της GLAAD Sarah Kate Ellis. Ο αριθμός των ανοιχτά ΛΟΑΤΚ+ ατόμων στη Βουλή των Αντιπροσώπων των Η.Π.Α. θα αυξηθεί – από επτά σε εννέα – όταν όλα τα μέλη ορκιστούν.

Έξι απ’ τα επτά, επί του παρόντος, επανεκλέχθηκαν· δύο νέοι, και οι δύο Μαύροι γκέι άνδρες, θα έχουμε στη Νέα Υόρκη. Σε κάθε περίπτωση, αυτή η ΛΟΑΤΚ+ ομάδα εκπροσώπων του Κογκρέσου θα είναι η πιο ποικιλόμορφη μέχρι σήμερα. Στη Γερουσία των ΗΠΑ, τα δύο ανοιχτά ΛΟΑΤΚ μέλη, η Tammy Baldwin (Wisconsin) και η Kyrsten Sinema, θα συνεχίσουν τα καθήκοντά τους.


1. Angie Craig, Βουλή των Αντιπροσώπων, Μινεσότα

Η εκπρόσωπος Angie Craig τα πήγε καλύτερα απ’ τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό της, Tyler Kistner, ώστε να κερδίσει ξανά στη δεύτερη περιοχή του Κογκρέσου της Μινεσότα. Πρώην δημοσιογράφος και στέλεχος υγειονομικής περίθαλψης, νίκησε αρχικά σ’ αυτήν την περιοχή το 2018, κι έγινε η πρώτη λεσβία μαμά που εξελέγη στο Κογκρέσο.


2. Kim Jackson, Γερουσιαστής, Γεωργία

Η συγκεκριμένη, λεσβία, επισκοπική ιερέας και υποστηρικτής της κοινωνικής δικαιοσύνης, έγινε το πρώτο μέλος της Γερουσίας της Τζόρτζια.

Μεγαλωμένη σε μια αγροτική πόλη της Νότιας Καρολίνας, η Jackson αποκαλεί τη Τζόρτζια “σπίτι της” για πάνω από μια δεκαετία και ζει σε μια φάρμα με τη σύντροφό της και τα κατοικίδιά της. Είναι υποστηρίκτρια της δημόσιας εκπαίδευσης, της μεταρρύθμισης της ποινικής δικαιοσύνης, που τερματίζει τη θανατική ποινή και, φυσικά, της ΛΟΑΤΚ+ ισότητας. Ένιωσα πολύ νωρίς ότι ήθελα να κάνω τη διαφορά στον κόσμο”, ανέφερε στο The Advocate.


3. Shevrin Jones, Γερουσιαστής, Φλόριντα

Η Φλόριντα εξέλεξε τον πρώτο της ΛΟΑΤΚ+ γερουσιαστή, Shevrin Jones. Ο Jones θα γίνει ένας από τους μοναδικούς ανοιχτά γκέι μαύρους που υπηρετούν στις πολιτείες των Η.Π.Α.· θα μοιραστεί αυτή τη διάκριση με τον Jabari Brisport, ο οποίος δούλεψε με επιτυχία στη Νέα Υόρκη.


4. Mondaire Jones, Μέλος του Κογκρέσου, Νέα Υόρκη

Οι Mondaire Jones και Ritchie Torres έχουν εκλεγεί τα πρώτα μαύρα ΛΟΑΤΚ+ μέλη του Κογκρέσου. Και οι δύο είναι γκέι άντρες. Ο Jones, είναι δικηγόρος που πρόσφατα εργάστηκε στο Νομικό Τμήμα του Γουέσττσεστερ.


5. Ritchie Torres, Μέλος του Κογκρέσου, Νέα Υόρκη

Όπως και ο Mondaire Jones, ο Ritchie Torres έγραψε ιστορία ως ένας από τους πρώτους μαύρους ΛΟΑΤΚ+ άνδρες του Κογκρέσου και είναι επίσης ο πρώτος Αφρο-λατίνος γκέι άνδρας. Ο Torres νίκησε τον διαβόητο ομοφοβικό Rubén Díaz Sr. Υπηρετεί επί του παρόντος στο Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Υόρκης.


6. Sarah McBride, Γερουσιαστής , Ντελαγουέρ 

Η συγκεκριμένη εκπρόσωπος της Εκστρατείας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα κέρδισε κι έγινε η πρώτη ανοιχτά τρανς γερουσιαστής των Η.Π.Α. Η McBride έχει μακρά ιστορία στην πολιτική, κάνοντας πρακτική στον Λευκό Οίκο – του Ομπάμα -, μιλώντας στη Δημοκρατική Εθνική Συνέλευση του 2016, και άλλα πολλά.


7. Michele Raynor, Βουλή των Αντιπροσώπων, Φλόριντα

Η Michele Raynor είναι η πρώτη μαύρη κουήρ γυναίκα που κέρδισε έδρα στο νομοθετικό σώμα της Φλόριντα. Η Raynor είναι δικηγόρος αστικών δικαιωμάτων, υποστηρίκτρια της κοινωνικής δικαιοσύνης κι επικεφαλής σύμβουλος του Civil Liberty Law, της δικηγορικής της εταιρείας.


8. Torrey Harris, Βουλή των Αντιπροσώπων, Τενεσί

Ο Torrey Harris κέρδισε τον αγώνα του για να εκπροσωπήσει το Τενεσί· θα γίνει επίσης το πρώτο ανοιχτά ΛΟΑΤΚ+ μέλος του κρατικού νομοθετικού σώματος. Ζει στο Μέμφις απ’ το 2011. Εργάστηκε στο τμήμα ανθρώπινου δυναμικού και υπηρετεί ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου για τον Συνασπισμό Rainbow PUSH, Friends for Life Corporation HIV / AIDS Care & Υπηρεσίες πρόληψης και άλλες προοδευτικές ομάδες.


9. Jabari Brisport, Γερουσία, Νέα Υόρκη

Τρίτης γενιάς Καραϊβικής-Αμερικανικής καταγωγής δάσκαλος δημοτικού σχολείου που γεννήθηκε στο Μπρούκλιν, ο γκεί Jabari Brisport θα εκπροσωπήσει την 25η περιφέρεια της Νέας Υόρκης στη Γερουσία της πολιτείας, γράφοντας ιστορία ως ο πρώτος μαύρος ΛΟΑΤΚ+ νομοθέτης της πολιτείας.


10. Stephanie Byers, Βουλή των Αντιπροσώπων, Κάνσας

Μία πρόσφατα συνταξιοδοτημένη δασκάλα, απ’ το Γουιτσίτα, η δημοκρατική Stephanie Byers έγραψε ιστορία δύο φορές το βράδυ των εκλογών, και έγινε η πρώτη τρανς γυναίκα που εκλέχθηκε, αφού κέρδισε την υποψηφιότητά της για την 86η έδρα της Βουλής των Αντιπροσώπων του Κάνσας. Και είναι η πρώτη γηγενής τρανς που εκλέγεται σε οποιοδήποτε κρατικό νομοθετικό σώμα.

Δήλωσε ότι: “Για μένα, το να είμαι τρανς είναι απλά μια άλλη πτυχή του ποια είμαι. Οδηγώ μοτοσικλέτα. Είμαι μουσικός. Έχω πτυχίο και μεταπτυχιακά στην εκπαίδευση… Συνειδητοποιώ ότι θα μπορούσε να είναι ιστορικό γεγονός για το Κάνσας, ώστε να εκλεγεί και να έχει ένα άτομο που είναι τρανς να υπηρετεί τη νομοθεσία”.


11. Charmaine McGuffey, Σερίφης, Κομητεία Χάμιλτον, Οχάιο

Η McGuffey, λεσβία, θα είναι η πρώτη γυναίκα και το πρώτο ΛΟΑΤΚ+ άτομο που κατέχει αυτή τη θέση στην τρίτη πιο πυκνοκατοικημένη κομητεία του Οχάιο. Νίκησε το πρώην αφεντικό της, σερίφη Jim Neal, και στη συνέχεια νίκησε τον Ρεπουμπλικανό Bruce Hoffbauer, αστυνομικό του Σινσινάτι, στις γενικές εκλογές. Τώρα είναι ένα από τα λίγα ΛΟΑΤΚ+ άτομα που έχουν εκλεγεί ποτέ σε θέση σερίφη στις Η.Π.Α.


12. Sam Park, Βουλή των Αντιπροσώπων, Γεωργία

Ο Park επανεκλέχθηκε στη Γεωργία. Είναι ο πρώτος ανοιχτά γκέι και ο πρώτος Ασιατικής-Αμερικανικής καταγωγής Δημοκρατικός εκλεγμένος στο Κρατικό Νομοθετικό Τμήμα της Τζόρτζια και επί του παρόντος υπηρετεί ως δικηγόρος στα Κέντρα Υγείας Positive Impact, τον μεγαλύτερο οργανισμό παροχής υπηρεσιών AIDS στην Τζόρτζια, προσπαθώντας να τερματίσει την επιδημία του ιού του HIV στην περιοχή της Ατλάντα.


13. Taylor Small, Βουλή των Αντιπροσώπων, Βερμόντ

Η Taylor Small είναι πλέον η πρώτη τρανς γυναίκα νομοθέτης του Βερμόντ, κερδίζοντας μια θέση στη Βουλή των Αντιπροσώπων του κράτους. Εργάστηκε στο Pride Center βοηθώντας τα ΛΟΑΤΚ+ άτομα του Βερμόντ.


14. Greg Razer, Γερουσιαστής, Μισούρι

Ο Razer, ένας Δημοκρατικός, εξελέγη στη Γερουσία σ’ αυτό το βαθύ-κόκκινο κράτος (ρεπουμπλικανοί), και έγινε ο μόνος ανοιχτά ΛΟΑΤΚ+ εκπρόσωπος. Ζει στο Μισούρι και είναι εγγονός ενός αγρότη.


15. Eddie Mannis, Βουλή των Αντιπροσώπων, Τενεσί

Ο Eddie Mannis, Ρεπουμπλικανός, θριάμβευσε στην περιοχή του Νόξβιλ, για να γίνει εκπρόσωπος του Τενεσί. Αυτός, κι ο δημοκράτης Torrey Harris είναι οι πρώτοι ανοιχτά ΛΟΑΤΚ+ άνθρωποι που προσχώρησαν στη Βουλή των Αντιπροσώπων της πολιτείας.

«Είμαι ενθουσιασμένος για τα πράγματα που θα έρθουν, είμαι ενθουσιασμένος για αυτό που μπορούμε να κάνουμε για την περιοχή 18. Είμαι ενθουσιασμένος που έχω περάσει αυτή τη διαδικασία μ’ όλους εσάς», δήλωσε ο Mannis στο WTVF.

Ο Mannis διετέλεσε προηγουμένως αναπληρωτής δήμαρχος της Νόξβιλ.


16. Alex Lee, Κρατική συνέλευση, Καλιφόρνια

Ο Alex Lee κέρδισε τις εκλογές στην περιοχή της Καλιφόρνια. 25 ετών, είναι το νεότερο μέλος Ασιατικής-Αμερικανικής καταγωγής της Συνέλευσης και το πρώτο αμφιφυλόφιλο άτομο που εκλέγεται στη συνέλευση. Είναι υπέρμαχος της δημόσιας ασφάλειας, της στέγασης, της εκπαίδευσης κι ενδιαφέρεται για την κλιματική αλλαγή.


17. Tiara Mack, Γερουσιαστής, Ρόουντ Άιλαντ

Η Tiara Mack κέρδισε έναν αντι-ΛΟΑΤΚ Δημοκρατικό, και στη συνέχεια κέρδισε εύκολα έναν ανεξάρτητο για να πάρει την έδρα στην Γερουσία του Ρόουντ Άιλαντ. Θα είναι το πρώτο Μαύρο ΛΟΑΤΚ+ άτομο, που θα υπηρετήσει στο νομοθετικό σώμα της πολιτείας. Κουήρ, εκπαιδευτικός και ακτιβίστρια στο Πρόβιντενς.


18. Chris Pappas, Βουλή των Αντιπροσώπων, Νέο Χαμσάιρ

Ο Chris Pappas, ένας ομοφυλόφιλος Δημοκρατικός, νίκησε τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό του Matt Mowers (53% – 45%) και κέρδισε την επανεκλογή του Βουλή των Αντιπροσώπων από το Νέο Χαμσάιρ.


19. David Cicilline, Βουλή των Αντιπροσώπων, Ρόουντ Άιλαντ

Ο David Cicilline, ένας Δημοκρατικός που εκπροσωπούσε μια περιφέρεια του Πρόβιντενς απ’ το 2011, κέρδισε την επανεκλογή με 70% των ψήφων. Δεν είχε κανέναν Ρεπουμπλικανό αντίπαλο, αλλά νίκησε δύο ανεξάρτητους υποψηφίους, τον Φρέντερικ Ουισόκι και τον Τζέφρι Λεμέρ.


20. Mark Takano, Βουλή των Αντιπροσώπων, Καλιφόρνια

Ο Mark Takano κέρδισε την επανεκλογή στο Σώμα έναντι της Ρεπουμπλικανής Aja Smith. Εκπροσωπεί μια περιοχή στην κομητεία Riverside της Νότιας Καλιφόρνιας απ’ το 2011, όταν κι έγινε το πρώτο ομοφυλόφιλο άτομο στο Κογκρέσο (είναι Ιαπωνικής καταγωγής).


21. Mark Pocan, Βουλή των Αντιπροσώπων, Γουινσκόνσιν 

Ο Mark Pocan, Δημοκρατικός, κέρδισε εύκολα την επανεκλογή απ’ την περιοχή του στο Μάντισον, μια προοδευτική πόλη που είναι η πρωτεύουσα της πολιτείας και φιλοξενεί την κύρια πανεπιστημιούπολη του Ουισκόνσιν. Κέρδισε τον Ρεπουμπλικανό Peter Theron (71% – 29%).


22. Adrian Tam, Βουλή των Αντιπροσώπων της Χαβάης

Ο πτυχιούχος του Penn State και γιος μεταναστών κέρδισε τις εκλογές στη Βουλή των Αντιπροσώπων της Χαβάης. Ο Tam έχει επιδείξει μια ικανότητα στην πολιτική και διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην επιβολή της απαγόρευσης της λεγόμενη θεραπεία μεταστροφής. Ο Tam θα εκπροσωπήσει την περιοχή που περιλαμβάνει το Waikiki στο νησί Oahu.


23. Brianna Titone, Βουλή των Αντιπροσώπων, Κολοράντο

Στο Κολοράντο, η Brianna Titone, μια τρανς γυναίκα που εξελέγη για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια του μπλε κύματος του 2018, επανεκλέχθηκε στη Βουλή των Αντιπροσώπων του Κολοράντο.


24. Mauree Turner, Βουλή των Αντιπροσώπων, Οκλαχόμα

Το πρώτο ανοιχτά nonbinary πρόσωπο που εκλέχθηκε σε κρατικό νομοθετικό σώμα. Πρόκειται για το άτομο Turner, που είναι επίσης το πρώτο άτομο μουσουλμανικής πίστης σε θέση νομοθέτη. Νίκησε τη Ρεπουμπλικανά αντίπαλο, Kelly Barlean, με 71% των ψήφων.


25. Ann Johnson, Βουλή των Αντιπροσώπων, Τέξας

Υποψήφια για την έδρα της Βουλής των Αντιπροσώπων του Τέξας, η Ann Johnson νίκησε τη Ρεπουμπλικανή Sarah Davis με 52,3% των ψήφων. Ήταν η μόνη έδρα στη Βουλή των Αντιπροσώπων του Τέξας που γύρισε από κόκκινο (Ρεπουμπλικανοί) σε μπλε (Δημοκρατικοί) σ’ αυτές τις εκλογές.

«Ας αγωνιστούμε για τις εργαζόμενες οικογένειες, την εκπαίδευση, τη μεταρρύθμιση της κοινής λογικής και την επέκταση του Medicaid (ιατρική βοήθεια). Θα συνεργαστώ με Ρεπουμπλικανούς & Δημοκρατικούς για να διασφαλίσω ότι επενδύουμε σε κατοίκους του Τέξας και μικρές επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας, ώστε οι κοινότητές μας να μπορούν να οικοδομηθούν ξανά απ’ αυτή την οικονομική ύφεση ισχυρότερα» , δήλωσε η Johnson μετά τη νίκη της.


26. Allison Dahle, Βουλή των Αντιπροσώπων της Β. Καρολίνα

Η Allison Dahle κέρδισε την εκλογή της στην περιοχή της Β. Καρολίνα, με 68,5% των ψήφων. Εκλέχτηκε για πρώτη φορά στο Σώμα στο μπλε κύμα του 2018, όταν νίκησε δύο αντιπάλους της.


27. Sharice Davids, Βουλή των Αντιπροσώπων, Κάνσας

Η Sharice Davids επανεκλέχθηκε στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ για την περιοχή του Κάνσας. Η Davids είναι λεσβία κι έγραψε ιστορία το 2018 όταν ήταν μια από τις δύο πρώτες γηγενείς γυναίκες, που εξελέγησαν στο Κογκρέσο και η πρώτη γηγενής γυναίκα απ’ την ΛΟΑΤΚ+ κοινότητα.

Δες και αυτό!