Πραγματοποιήθηκε το πρώτο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας στις Βερμούδες

05/09/2019
από
Το πρώτο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας στις Βερμούδες, 2019, youtube
Το πρώτο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας στις Βερμούδες, 2019, youtube

Οι Βερμούδες πραγματοποίησαν την πρώτη παρέλαση του Pride το Σάββατο 31 Αυγούστου 2019, με τη συμμετοχή 6.000 κατοίκων, που γιόρτασαν την ποικιλομορφία φορώντας τα πολύχρωμα ρούχα τους και κρατώντας σημαίες του ουράνιου τόξου.

Το πρώτο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας στις Βερμούδες, 2019, youtube
Το πρώτο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας στις Βερμούδες, 2019, youtube

Το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας στις Βερμούδες πραγματοποιήθηκε στους δρόμους της πρωτεύουσας Χάμιλτον, ακολουθώντας μια διαδρομή από το Victoria Park μέσω πολυσύχναστων δρόμων της πόλης, όπως είναι η Court, Front, Queen και Church.

Ο κόσμος φώναζε συνέχεια “love is love” (η αγάπη είναι αγάπη!).

Μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης, οι εορτασμοί συνεχίστηκαν στο Victoria Park μέχρι αργά, με ομιλίες, ζωντανή μουσική από DJs και performers.

Η Elizabeth Christopher, δικηγόρος και μέλος της οργανωτικής επιτροπής της παρέλασης του Pride, δήλωσε στην Royal Gazette ότι θα γίνει πλέον θεσμός κάθε χρόνο – αν κι η ημερομηνία μπορεί να αλλάζει:

“Αυτό που έγινε ήταν πολύ μεγαλύτερο από όσο αναμέναμε. Είμαστε τόσο ενθουσιασμένες/οι! Χτιζόταν, τα πράγματα έχουν αλλάξει, αλλά ποτέ δεν ήταν έτσι” , είπε και συνέχισε σχολιάζοντας το πλήθος του κόσμου: “Ο κόσμος έφτανε όσο το βλέμμα σου μπορεί να δει μέχρι κάτω από την Front Street” .

Η MaryEllen Jackson κρατά μία πινακίδα που γράφει “Love is Love” (Φωτογραφία: Sarah Lagan)
Η MaryEllen Jackson κρατά μία πινακίδα που γράφει “Love is Love” (Φωτογραφία: Sarah Lagan)

Εκπρόσωπος της OutBermuda, κύριου χορηγού του Pride, δήλωσε:

“Υπάρχει μια εγγενής αξία σε μια δημόσια γιορτή της κοινότητας των LGBTQ ατόμων στις Βερμούδες, ως υπενθύμιση ότι υπάρχουμε και ότι είμαστε μέλη της κοινότητας των Βερμούδων. Είναι, επίσης, ένας φάρος ελπίδας για την LGBTQ νεολαία και για όποιο άτομο αισθάνεται μοναξιά” .

Η MaryEllen Jackson, η οποία συμμετείχε στη νομική διεκδίκηση κατά των διακρίσεων δήλωσε: “Είναι καταπληκτικό. Αυτό είναι πέρα από κάθε προσδοκία. Απίστευτο! Η ατμόσφαιρα είναι ηλεκτρισμένη. Είναι υπέροχο να βλέπεις ανθρώπους να στέκονται στο πλάι και να στηρίζουν από το πλήθος. Είναι κάτι που δεν φανταζόμουν ότι θα συμβεί ποτέ. Πίστευα ότι θα έβλεπα ποτέ μία πολύχρωμη σημαία να κυματίζει στις Βερμούδες; Όχι! Πίστευα ποτέ ότι θα δω μία θάλασσα από ουράνια τόξα;” 

Τα δικαιώματα για την LGBTQ κοινότητα έχουν σημειώσει πρόοδο στις Βερμούδες την τελευταία δεκαετία. Οι διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού απαγορεύτηκαν το 2013 και τα ομόφυλα ζευγάρια είχαν δικαίωμα τεκνοθεσίας το 2015.

Παρόλα αυτά, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές προκλήσεις. Η ηλικία συγκατάθεσης είναι υψηλότερη για τους ομοφυλόφιλους άνδρες και δεν υπάρχει νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου για τα τρανς και non-binary άτομα. Η ισότητα στον γάμο, αρχικά, νομιμοποιήθηκε τον Μάιο του 2017, αλλά απαγορεύτηκε εκ νέου, μόλις έξι μήνες αργότερα. Η απόφαση αυτή ανατράπηκε αργότερα από το Ανώτατο Δικαστήριο και το Εφετείο, και όπως έχουν τα πράγματα σήμερα, ο ομόφυλος γάμος είναι νόμιμος στις Βερμούδες. Ωστόσο, έχει ξεκινήσει προσφυγή στη Δικαστική Επιτροπή του Ιδιωτικού Συμβουλίου.

https://avmag.gr/79382/i-vermoudes-etimazonte-na-apagorefsoun-ton-omofylo-gamo-xana/




Δες και αυτό!