Ο Γραμματέας Εκπαίδευσης δήλωσε ότι όλα τα σχολεία της Αγγλίας θα λάβουν στήριξη για να διδάξουν τα συμπεριληπτικά μαθήματα για τη σεξουαλική αγωγή και τις LGBT+ σχέσεις, εν μέσω διαμαρτυριών.

Education secretary Gavin Williamson
Ο Γκάβιν Αλεξάντερ Ουίλιαμσον είναι ένας Βρετανός πολιτικός του Συντηρητικού Κόμματος, που υπηρετεί ως Υπουργός Παιδείας του Ηνωμένου Βασιλείου στην Κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον από τον Ιούνιο του 2019. (Photo by Chris J Ratcliffe/Getty Images)

Ο Γραμματέας Εκπαίδευσης Γκάβιν Ουίλιαμσον (Gavin Williamson) έχει δεσμευτεί ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει τα σχολεία που ετοιμάζονται να διδάξουν τις LGBT σχέσεις και την σεξουαλική αγωγή. Ο Ουίλιαμσον δήλωσε ότι η κυβέρνηση “στηρίζει κάθε σχολείο” , κατά την προετοιμασία εισαγωγής του νέου προγράμματος υποχρεωτικού χαρακτήρα.

Από το Σεπτέμβριο του 2020, κάθε παιδί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα μαθαίνει για τους διαφορετικούς τύπους οικογενειών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με γονείς του ίδιου φύλου, ενώ οι μαθήτριες/τές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα μαθαίνουν για τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου. Στα μεγαλύτερα παιδιά θα δοθούν μαθήματα σεξουαλικής αγωγής, αν και οι γονείς θα μπορούν να τα αποσύρουν αν το επιλέξουν.

Ο Ουίλιαμσον είπε ότι σκοπός της νέας οδηγίας είναι να «βεβαιωθεί ότι κάθε σχολείο είναι σε θέση να διδάξει για τη Βρετανία του σήμερα, αλλά θα έχει επίσης την ευελιξία να εξασφαλίσει ότι υπάρχει κατανόηση για τις κοινότητες στις οποίες δραστηριοποιείται» .

Οι καθηγήτριες/τές έχουν πρόσβαση στην υποστήριξη, με την επιστροφή τους στις αίθουσες διδασκαλίας, ήδη από τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, και μπορούν να ξεκινήσουν αμέσως τη διδασκαλία του νέου προγράμματος σπουδών, πριν από την έλευση του 2020.

Ο Ουίλιαμσον είπε ακόμη ότι «δεν πρέπει να βλέπουμε διαδηλώσεις εκτός σχολείων. Θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι όλες οι μαθήτριες και όλοι οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί μπορούν να πάνε ελεύθερα σ’ αυτά τα σχολεία, χωρίς καμία μορφή εκφοβισμού” .