Λεκτική ομοφοβική επίθεση σε λεωφορείο του Μάντσεστερ: «Συμβαίνει συχνά»

28/08/2019
από
Λεκτική ομοφοβική επίθεση σε λεωφορείο του Μάντσεστερ
Λεκτική ομοφοβική επίθεση σε λεωφορείο του Μάντσεστερ

Ο Christopher Burton, 48 ετών, επέστρεφε στο σπίτι του από το Manchester Pride το Σάββατο 24 Αυγούστου.

Λεκτική ομοφοβική επίθεση σε λεωφορείο του Μάντσεστερ
Λεκτική ομοφοβική επίθεση σε λεωφορείο του Μάντσεστερ

Συνεπιβάτισσες/τες του στο ίδιο λεωφορείο κινηματογραφούσαν μια ηλικιωμένη γυναίκα, που τον κακοποίησε λεκτικά, χρησιμοποιώντας θλιβερές «ομοφοβικές» εκφράσεις.

Ο Burton, ο οποίος φορούσε ένα μπλουζάκι που έλεγε ότι “η κακοποίηση των gay είναι έγκλημα” άκουσε ότι είναι “αηδιαστικός” και “π@#$στης” και ότι “θα έπρεπε να τον είχαν σκοτώσει κατά τη γέννησή του” .

Οι συνεπιβάτισσες/τες πήραν το μέρος του, ενώ μέχρι κι ο οδηγός του λεωφορείου σηκώθηκε από τη θέση του, για να πει στην ομοφοβική κυρία να σταματήσει. Στη συνέχεια βοήθησαν τον Burton με όλη τη διαδικασία για την καταγραφή του συμβάντος στην αστυνομία.

Αλλά, ο Burton, δήλωσε στο Manchester Evening News, ότι ανησυχούσε περισσότερο για τους άλλους ανθρώπους, που επέβαιναν στο λεωφορείο, επειδή φοβόταν ότι μπορεί να γίνει επιθετική: «Νόμιζα ότι θα γίνει βίαιη. Ήμουν περισσότερο ανήσυχος για τους άλλους ανθρώπους στο λεωφορείο και για ένα παιδί που ήταν εκεί.” 

Ο Burton, είπε ακόμη: «Προσπάθησα να ηρεμήσω την κατάσταση. Άνοιξα τα χέρια μου και της είπα ότι δεν υπάρχει λόγος για όλο αυτό. Όλα τα άτομα στο λεωφορείο ήταν συγκλονισμένα και τέσσερα ή πέντε της είπαν να σταματήσει.”

Στο βίντεο, φαίνεται ο οδηγός του λεωφορείου που την πλησιάζει και της λέει να κρατήσει χαμηλά το ύψος της φωνής της και να προσέχει τα λόγια της.

Ένας άλλος επιβάτης λέει: “Δε σου έκανε τίποτα, εσύ είσαι αλαζονική, εσύ είσαι κακοήθης χωρίς λόγο” .
Δυστυχώς, ο Burton είπε, ότι αυτός ο τύπος κακοποίησης του συμβαίνει “σε μόνιμη βάση” καθώς αντιμετωπίζει “διάφορους ανθρώπους και συμπεριφορές” :

“Σκέφτηκα απλά: “Γιατί της κέντρισα την προσοχή; Δεν έκανα τίποτα, εκτός από το να επιβιβαστώ σε ένα λεωφορείο.” Όλοι στην πόλη γιορτάζαν αυτό το Σαββατοκύριακο, εκτός από ένα άτομο, απ’ ότι φαίνεται.” 




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!