Η αστυνομία διερευνά τη δολοφονία της Tracy Single, της 16ης τρανς Αφροαμερικανίδας γυναίκας, που δολοφονείται στις ΗΠΑ μέσα στο 2019.

Tracy Single, η 16η τρανς Αφροαμερικανίδα γυναίκα, που σκοτώνεται ή δολοφονείται στις ΗΠΑ το 2019
Tracy Single, η 16η τρανς Αφροαμερικανίδα γυναίκα, που σκοτώνεται ή δολοφονείται στις ΗΠΑ το 2019

Την περασμένη Παρασκευή (23/08/19) συνελήφθη το αγόρι της, Joshua Dominic Bourgeois, ως βασικός ύποπτος, σύμφωνα με το ABC News. Ο 25χρονος νεαρός εντοπίστηκε από τους ερευνητές, όταν έμαθαν για τη σχέση του με την Single, γνωστή κι ως Tracy Williams.

Η αστυνομία δήλωσε ότι βρέθηκε νεκρή σε parking βενζινάδικου στο δυτικό Χιούστον στις 30 Ιουλίου, με αµβλύ και διατιτραίνον τραύμα και αρκετούς τραυματισμούς σε όλο το σώμα της.  Ήταν μόλις 22 ετών. Πήρε δύο εβδομάδες μέχρι να εντοπιστεί το άψυχο σώμα της με τη βοήθεια τοπικών LGBT+ ακτιβιστριών/στών.

Η Tracy Single καταγόταν από τη Νέα Ορλεάνη, όμως ζούσε σε διαμέρισμα στο Χιούστον, αφού πέρασε λίγο καιρό σε καταφύγιο για άστεγα νεαρά άτομα. Φιλικά της πρόσωπα είπαν στην τοπική εφημερίδα Houston Chronicle ότι ήταν μια προσωπικότητα ““larger-than-life” , που αγαπούσε τη μόδα, το drag και τις παραστάσεις.

Όταν ήρθε στο Χιούστον επισκέφτηκε ένα τοπικό κέντρο για άτομα “όλων των σεξουαλικών προσανατολισμών και ταυτοτήτων φύλου” που δεν έχουν στέγη, όπου παρέδιδε μαθήματα χορού.

Ο θάνατός της χαρακτηρίστηκε ως “μεγάλη απώλεια για την κοινότητα” από τον Courtney Sellers, εκτελεστικό διευθυντή του κέντρου Grace Place Montrose.

16 τρανς γυναίκες έχουν σκοτωθεί ή δολοφονηθεί το 2019

Τουλάχιστον 15 άλλες τρανς Αφροαμερικανίδες γυναίκες έχουν σκοτωθεί ή δολοφονηθεί βίαια μέχρι στιγμής φέτος, σύμφωνα με το Human Rights Campaign. Τα ονόματά τους είναι:

Dana Martin, Jazzaline Ware, Michelle Simone, Ashanti Carmon, Claire Legato, Muhlaysia BookerParis Cameron, Chynal Lindsey, Chanel Scurlock, Zoe Spears, Brooklyn Lindsey, Denali Berries Stuckey, Kiki Fantroy και Pebbles LaDime Doe.

Η εκστρατεία για τα ανθρώπινα δικαιώματα (Human Rights Campaign) ανέφερε ότι:

«Είναι φανερό ότι η θανατηφόρα βία επηρεάζει δυσανάλογα τις τρανς Αφροαμερικανίδες γυναίκες και ότι η διαθεματικότητα, που αφορά σε ρατσισμό, σεξισμό, ομοφοβία, αμφιφοβία και τρανσφοβία συμβάλλει, ώστε να στερούνται την απασχόληση, τη στέγαση, την υγειονομική περίθαλψη” και τελικά τη ζωή.