Η πρώτη τρανς γυναίκα που δολοφονήθηκε στις ΗΠΑ το 2019

10/01/2019
από

Μια γυναίκα από την Αλαμπάμα έγινε δυστυχώς η πρώτη καταγεγραμμένη τρανς γυναίκα, που δολοφονείται στις ΗΠΑ το 2019.

Η Dana Martin πυροβολήθηκε την Κυριακή (6 Ιανουαρίου), κοντά στο συγκρότημα 3900 των Brewer Road, Montgomery, αναφέρει τοπική εφημερίδα του Montgomery.

Η αστυνομία κλήθηκε για πυροβολισμό γύρω στις 11 μ.μ., όπου βρήκε στο σημείο την Martin με μια θανατηφόρα πληγή από πυροβολισμό, μέσα σ’ ένα αυτοκίνητο πεσμένο σε χαντάκι. Τα έγγραφα της αστυνομία δεν ανέφεραν το φύλο της Martin.

Ωστόσο, LGBT+ ακτιβιστές, η Meta Ellis και ο Harvey McDaniel, που εργάζονται για το Montgomery Pride United, είπαν στο Attitude, ότι ήταν τρανς γυναίκα και δήλωσαν, ότι έχουν ήδη έρθει σε επαφή με την αστυνομία για τη χρήση του σωστού φύλου της Martin.

Τουλάχιστον 26 τρανς άτομα δολοφονήθηκαν στις ΗΠΑ το 2018, με την πλειοψηφία τους να είναι γυναίκες με μελαψό ή μαύρο χρώμα δέρματος. Βέβαια, ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων, μπορεί να είναι υψηλότερος, καθώς δεν υπάρχει επίσημη συλλογή δεδομένων, σχετικά με εγκλήματα κατά των τρανς ατόμων. Ακόμη, τα θύματα δολοφονίας είναι γνωστό ότι παραβιάζονται όσον αφορά το φύλο τους, με το λεγόμενο “misgendering” από τον τοπικό Τύπο.

Τον Νοέμβριο, η Εκστρατεία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (HRC) δημοσίευσε μια έκθεση που εξετάζει τα υψηλά επίπεδα βίας κατά της τρανς κοινότητας στην Αμερική.

Διαπίστωσε ότι το 74% των αναγνωρισμένων θυμάτων εγκλήματος μίσους, ως τρανς άτομα, παραβιάστηκαν (αναφερόμενα με το φύλο, που τους αποδόθηκε κατά τη γέννησή τους) ή αποκαλέστηκαν με το όνομα που δεν χρησιμοποιούσαν πια (dead name, αναφερόμενα με το όνομα που τους αποδόθηκε κατά τη γέννηση) στις αρχικές εκθέσεις της αστυνομίας ή στα ΜΜΕ που κάλυψαν τους θανάτους τους.

Πέρυσι, το Ίδρυμα HRC και το Trans People of Colal Coalition δημοσίευσαν μια έκθεση που τεκμηριώνει τη βία εναντίον των τρανς ανθρώπων, ενώ διαπίστωσε ότι το 2017 ήταν το πιο θανατηφόρο έτος για τα τρανς άτομα.

https://avmag.gr/81421/molis-to-2017-egine-to-pio-thanatiforo-etos-gia-ta-trans-atoma-stis-ipa/




Δες και αυτό!