Ναός του Σατανά: “Θα «πολεμήσουμε μέχρι θανάτου» για τα LGBTQ+ δικαιώματα”

26/08/2019
από
Hail Satan?
Hail Satan?

Ένας ναός αφιερωμένος στον Σατανά αγωνίζεται για δικαιώματα των LGBTQ+ ατόμων σύμφωνα με νέο ντοκιμαντέρ, με τίτλο “Hail Satan?” της Αμερικανίδας δημιουργού ταινιών Πένι Λέιν που ακολούθησε τον συνιδρυτή του ναού, Lucien Greaves, για να καταλάβει τις πεποιθήσεις και τις πρακτικές τους. Ο σατανικός ναός επικεντρώνεται περισσότερο στη στήριξη της κοινωνικής δικαιοσύνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, παρά στη λατρεία του ίδιου του διαβόλου.

Hail Satan?
Hail Satan?

Ο ναός ιδρύθηκε το 2013 και διαφέρει από την εκκλησία του Σατανά, η οποία ιδρύθηκε το 1966 από τον Anton Lavey στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια.

Η αποστολή του ναού είναι να «ενθαρρύνει τη φιλανθρωπία και την ενσυναίσθηση μεταξύ όλων των ανθρώπων, να απορρίψει την τυραννική εξουσία, να υποστηρίξει την πρακτική κοινή λογική και τη δικαιοσύνη και να κατευθύνει την ανθρώπινη συνείδηση, ώστε ​​να αναλάβει ευγενείς δράσεις, καθοδηγούμενες από την ατομική βούληση» για ενσυναίσθηση, συμπόνια, δικαιοσύνη και σωματική αυτονομία.

“Είχα ακούσει για τον ναό του Σατανά, όταν πραγματοποιούσαν την εκστρατεία τους στην Οκλαχόμα” , ανέφερε η Λέιν, σύμφωνα με το BBC News: “Νόμιζα ότι ήταν ένα πολύ μακρινό αστείο, ότι ήταν κάποιοι που προσποιούνται ότι είναι σατανιστές, αλλά ανακάλυψα ότι είχαν ήδη 50.000 μέλη.”

Σύμφωνα με τους Greaves, ο ναός αποτελείται κυρίως από LGBTQ+ άτομα, που αισθάνονται απογοήτευση από το κυρίαρχο θρήσκευμα, ενώ τα μέλη αυτού του ναού υπόσχονται ότι  «θα αγωνιζόμαστε πάντα, θα πολεμήσουμε μέχρι θανάτου για να διασφαλίσουμε ότι θα υπάρξουν ίσα δικαιώματα για την ομοφυλοφιλική κοινότητα” .

Σύμφωνα με τους Greaves: “Μέσα στον Ναό του Σατανά, είμαστε όλα τα άτομα το ίδιο. Είμαστε όλοι σατανιστές και δεν είναι ότι έχουμε «ανεκτικότητα» για τρανς ανθρώπους ή για τα LGB άτομα ή για τα άτομα εργαζόμενα στο σεξ, απλά δε μας νοιάζει, και πολλοί άνθρωποι από αυτές τις κοινότητες, το εκτιμούν αυτό» .

Ο συνιδρυτής του ναού, λέει ότι λαμβάνει τακτικά απειλές θανάτου από ομάδες λευκών χριστιανών, όπως είναι η Ku Klux Klan:

“Ένα πρόβλημα είναι ότι πολλές απειλές έρχονται μέσω του Facebook και το Facebook έχει τις δικές του πολιτικές, για τη ρύθμιση των απειλών θανάτου, έτσι που δεν έχουν βρει ποτέ μέχρι τώρα απειλή θανάτου που έγινε εναντίον του Ναού του Σατανά και να είναι εκτός των όρων της υπηρεσίας τους” , εξηγεί: “Υπάρχει πάντα το ερώτημα εάν είναι ή όχι μια αξιόπιστη απειλή. Και δεν ξέρεις ποτέ, μέχρι που κάποιος κάνει, τελικά, κάτι, εντελώς ανόητο.”




Δες και αυτό!