Ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), Σταύρος Μπαλάσκας, αναφερόμενος σε επιχείρηση “σκούπα” της αστυνομίας τεσσάρων καταλήψεων στα Εξάρχεια, χαρακτήρισε τις προσφύγισσες και τους πρόσφυγες “σκουπίδια” και «σκόνη ενοχλητικού χαρακτήρα» .

Εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), Σταύρος Μπαλάσκας
Εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), Σταύρος Μπαλάσκας

Η σημερινή επιχείρηση, σύσσωμων των αστυνομικών δυνάμεων (ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ, Άμεσης Δράσης και της Ασφάλειας) είχε ως αποτέλεσμα 143 προσφύγισσες/γες και μεταναστριών/των, να απομακρυνθούν από τους χώρους που διέμεναν, και να μεταφερθούν με κλούβες σε κέντρα κράτησης.

«Ένα δάχτυλο, εκκίνησε μια αθόρυβη, νέας τεχνολογίας, ηλεκτρική σκούπα, η οποία είναι η αστυνομία, η οποία σιγά-σιγά θα ρουφήξει όλα τα σκουπίδια από τα Εξάρχεια, προοδευτικά, δημοκρατικά, με σχέδιο από τα επιτελεία της αστυνομίας» δήλωσε αρχικά στην εκπομπή OnLine του ΣΚΑΙ ο Μπαλάσκας.

Οι δημοσιογράφοι, Γιώργος Ευγενίδης και Μάιρα Μπάρμπα, έξυπνα, προσπάθησαν να τον ωθήσουν σε ανασκευασμό των λεγομένων του, με την εξής πάσα: «Είναι ξεκάθαρο πως εννοείτε την παραβατικότητα και τα φαινόμενα ανομίας. Οι άνθρωποι είναι άνθρωποι» .

Όμως, ο ίδιος ήταν σαφής ο άνθρωπος από την αρχή και συνέχισε τη σκέψη του:

“Δεν εννοούμε αυτούς τους ανθρώπους που αποτελούν μια σκόνη, η οποία μπορεί να έχει ενοχλητικό χαρακτήρα, αλλά δεν έχει έναν καίριο χαρακτήρα για τα Εξάρχεια. Εννοούμε τα πραγματικά σκουπίδια, στις άλλες δέκα καταλήψεις, που είπε ο κ. Σπυρόπουλος, τις οποίες τις έχουν σκληροί ποινικοί, τις έχουν ακροαριστεροί, ακροαναρχικοί, άνθρωποι ιδιαίτεροι. Όταν θ’ αρχίσουμε να μπαίνουμε κι εκεί, τότε θα έχει πολύ δημοσιογραφικό ψωμί» .

 

Να σταματήσουν οι επιχειρήσεις σκούπα κατά προσφύγων