Η (ανοιχτά λεσβία) πρωθυπουργός της Σερβίας απαγορεύει την εξωσωματική σε άτομα με ιστορικό γκέι σχέσεων

24/08/2019

Περιορισμούς στα ομόφυλα ζευγάρια που θέλουν να αποκτήσουν παιδιά μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης, θέτει η Σερβία.

Η δεξιά κυβέρνηση της χώρας, η οποία ηγείται από την – ανοιχτά λεσβία – Ana Brnabic, αποφάσισε να κάνει την πραγματικότητα των γκέι ζευγαριών ακόμη πιο δύσκολη.

Σύμφωνα με το Radio Free Europe, ο υπουργός Υγείας Zlatibor Loncar έχει επιβάλλει κανόνες που απαγορεύουν την τεχνητή γονιμοποίηση σε όσα άτομα έχουν «ιστορικό ομοφυλοφιλικών σχέσεων τα τελευταία πέντε χρόνια».

Η Σερβία παραβίαζει τον νόμο περί διακρίσεων

Οι ομάδες LGBT+ δικαιωμάτων έχουν ήδη καταθέσει μια ένσταση κατά των διατάξεων αυτών υποστηρίζοντας ότι παραβιάζουν τους νόμους που απαγορεύουν τις διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού.

Η Dragoslava Barzut, μέλος της ομάδας De Se Zna! δήλωσε: “Αυτή η νομοθεσία παραβιάζει τον νόμο για την απαγόρευση των διακρίσεων καθώς και το Σύνταγμα της Σερβίας. Δεν συμβαδίζει με άλλα νομικά έγγραφα και άλλους νόμους. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να αναθεωρηθεί.”

Να σημειώσουμε ότι η ίδια η Brnabic απέκτησε έναν γιο τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν η σύντροφός της έμεινε έγκυος μέσω τεχνητής γονιμοποίησης.

https://avmag.gr/102673/1026731/

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!