Οι δράστες αρνήθηκαν την επίθεση ενώπιον του δικαστή

22/08/2019
από
Melania Geymonat και Christine Hannigan
Melania Geymonat και Christine Hannigan

Οι τέσσερις έφηβοι που κατηγορούνται για ομοφοβική επίθεση σε ζευγάρι λεσβιών σε λεωφορείο του Λονδίνου δήλωσαν ότι δεν είναι ένοχοι στο δικαστήριο.

Melania Geymonat και Christine Hannigan
Melania Geymonat και Christine Hannigan

Η ομάδα ανδρών – δύο ηλικίας 17 ετών, ενός 16 και ενός 15 ετών- εμφανίστηκε στο Δικαστήριο Νεολαίας, χθες Τετάρτη (21 Αυγούστου).

Κατηγορούνται για παρενόχληση και επίθεση σε βάρος της Melania Geymonat, 28 ετών, και της Christine Hannigan, 29 ετών, σ’ ένα νυχτερινό δρομολόγιο του λεωφορείου Camden στις 30 Μαΐου.

Οι έφηβοι φέρεται ότι προσέγγισαν το ζευγάρι, άρχισαν να κάνουν επιθετικά σχόλια και τους ζήτησαν να φιλήσουν. Όταν οι γυναίκες αρνήθηκαν, τις ξυλοκόπησαν.

Η εισαγγελέας Arlene De Silva δήλωσε: «Αυτή είναι μια περίπτωση, όπου το Στέμμα λέει ότι είναι ομοφοβικά επιδεινωμένη» .

Οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι δε μπορούν να κατονομαστούν για νομικούς λόγους, συνοδεύονταν στο δικαστήριο από τους γονείς και τους δικηγόρους τους. Και οι τέσσερις ισχυρίστηκαν ότι δεν είναι ένοχοι για τη χρήση απειλητικών, κακοποιητικών και προσβλητικών λέξεων ή συμπεριφορών.

Ο 15χρονος αρνήθηκε την επιπλέον κατηγορία ληστείας την πιστωτικής κάρτας της Geymonat. Ο 16χρονος, που κατηγορήθηκε, επίσης, για κλοπή και χρήση του κινητού τηλεφώνου και της τσάντας της, ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν ένοχος για το τηλέφωνο, αλλά παραδέχτηκε την κλοπή της τσάντας.

Τα τέσσερα αγόρια αφέθηκαν ελεύθερα με εγγύηση και με τη διαταγή να μην έρθουν σε επαφή μεταξύ τους ή με μάρτυρες.

Άγνωστοι άνδρες χτύπησαν δύο γυναίκες όταν αυτές αρνήθηκαν να φιληθούν μπροστά τους




Δες και αυτό!