Η Pia Klemp αρνείται το μετάλλιο που της απονέμει το Παρίσι

22/08/2019
από
Pia Klemp
Pia Klemp

Μία από τις Γερμανίδες πλοιάρχους του σωστικού σκάφους Sea Watch 3, ανακοίνωσε χθες ότι δεν πρόκειται να δεχτεί το μετάλλιο της πόλης του Παρισιού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: “Δε χρειαζόμαστε τις αρχές του κράτους να αποφασίζουν ποιος είναι «ήρωας» και ποιος είναι «παράνομος». Στην πραγματικότητα δεν είναι σε θέση να το αποφασίσουν αυτό, γιατί είμαστε όλες/οι ίσες/οι.” 

Pia Klemp
Pia Klemp

Στις 12 Ιουλίου ο Δήμος του Παρισιού (δήμαρχος είναι σήμερα η σοσιαλίστρια Anne Hidalgo) ανακοίνωσε ότι θα τιμήσει τις δύο πλοιάρχους, την Carola Rackete και την Pia Klemp για τη διάσωση μεταναστών στη Μεσόγειο.

Η Pia Klemp, όμως, με μία ανάρτησή της στο facebook , που κάνει λόγο για πολιτική υπεράσπισης της αλληλεγγύης, αρνήθηκε.

Pia Klemp
Pia Klemp

Διαβάστε το κείμενό της:

Παρίσι, σ’ αγαπώ. Σ’ αγαπώ για όλα τα ελεύθερα και αλληλέγγυα άτομα που ζουν εκεί. Που μάχονται για την ελευθερία τους κάθε μέρα, το ένα δίπλα στο άλλο, μοιράζοντας κουβέρτες, φιλία και αλληλεγγύη. Σε αγαπώ γι’ αυτά τα άτομα που δίνουν το σπίτι τους, δίνουν αγάπη και αγώνες κάθε μέρα – ανεξαρτήτως εθνικότητας, ανεξαρτήτως του αν έχουν χαρτιά ή όχι.

Κυρία Hidalgo, θέλετε να μου δώσετε ένα μετάλλιο για την αλληλέγγυα δράση μου στη Μεσόγειο, γιατί τα πληρώματά μας «εργάζονται καθημερινά για να σώζουν προσφύγισσες/πρόσφυγες μέσα σε αντίξοες συνθήκες» . Την ίδια στιγμή, η αστυνομία σας κλέβει τις κουβέρτες από τα άστεγα άτομα, που έχετε εξαναγκάσει να ζουν στον δρόμο, ενώ επιτίθεστε σε διαδηλώσεις και διώκετε άτομα, που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των προσφυγισσών/προσφύγων και των αιτούντων άσυλο. Θέλετε να μου δώσετε ένα μετάλλιο για πράξεις που πολεμάτε από τα δικά σας τείχη. Είμαι βέβαιη ότι δε θα εκπλαγείτε που αρνούμαι το μετάλλιο της Πόλης του Παρισιού.

Παρίσι, δεν είμαι ανθρωπίστρια. Δεν είμαι εδώ για να «βοηθήσω» . Στέκομαι αλληλέγγυα σε σένα. Δε χρειαζόμαστε μετάλλια. Δε χρειαζόμαστε τις αρχές του κράτους να αποφασίζουν ποια/ος είναι «ηρωίδα/ας» και ποια/ος είναι «παράνομη/ος» . Στην πραγματικότητα δεν είναι σε θέση να το αποφασίσουν αυτό, γιατί είμαστε όλες/οι ίσες/οι.

Αυτό που χρειαζόμαστε είναι ελευθερία και δικαιώματα. Έχει έρθει ο καιρός να στιγματίσουμε τις υποκριτικές βραβεύσεις και να καλύψουμε αυτό το κενό με κοινωνική δικαιοσύνη. Είναι καιρός να λιώσουμε τα μετάλλια για να φτιάξουμε τα δόρατα της επανάστασης!

Χαρτιά και στέγη για όλες/ους!
Ελευθερία κίνησης και διαμονής!

Καρόλα Ρακέτε: «Δεν μετανιώνω και σίγουρα δεν είμαι ηρωίδα»




Δες και αυτό!