Δήμαρχος Ίσκο: “Η Μανίλα είναι φιλική προς τα LGBT άτομα” 

16/08/2019
από

Ο δήμαρχος της Μανίλα, Φρανσίσκος Ίσκο Μορένο, τόνισε ότι η πρωτεύουσα των Φιλιππίνων είναι φιλική προς την LGBT κοινότητα, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει το περιστατικό κράτησης της τρανς γυναίκας, Γκρέτσεν Ντίζ, μετά τη χρήση γυναικείας τουαλέτας στο εμπορικό κέντρο Quezon City την περασμένη Τρίτη.

Για να υπογραμμίσει την υποστήριξη της πόλης του προς την κοινότητα των LGBT ατόμων, ο Μορένο δήλωσε ακόμη ότι η πόλη του ετοιμάζεται να διοργανώσει Pride κατά τη διάρκεια της ημέρας του εορτασμού της ίδρυσης της πόλης την επόμενη χρονιά.

“Αυτή η δήλωση θα στείλει ένα πολύ δυνατό μήνυμα, ότι κανένα LGBT άτομο στη Μανίλα δε θα υποφέρει το ίδιο πράγμα, όπως η Ντίζ. Εδώ στη Μανίλα, είτε είσαι γυναίκα, άνδρας, ομοφυλόφιλος ή λεσβία, όλα τα άτομα είναι ίσα” , ανέφερε ο Μορένο στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ABS-CBN και πρόσθεσε:

“Όλοι οι άνθρωποι δημιουργούνται ίσοι. Αν μιλάμε για ανθρώπινα δικαιώματα, πρόκειται για βασικά ανθρώπινα δικαιώματα – το δικαίωμα να επιλέξει ένα άτομο την προτίμησή του.” 

Ο Μορένο κάλεσε, επίσης, το Κογκρέσο να περάσει το νομοσχέδιο για τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα και έκφραση φύλου (SOGIE), το οποίο επιδιώκει να προστατεύσει τα μέλη της LGBT κοινότητας από κάθε μορφής διάκρισης.

Η υπόθεση της Ντίζ προκάλεσε συζήτηση σχετικά με την ανάγκη να περάσει το νομοσχέδιο για την ισότητα SOGIE, το οποίο απέτυχε να περάσει από τη Γερουσία κατά την προηγούμενη σύνοδο του Κογκρέσου.

Ο δήμαρχος της πρωτεύουσας των Φιλιππίνων, ο Ίσκο είναι 44 ετών και είναι παντρεμένος από το 2000 με την Ντιάνα Λιν Ντιταν, με την οποία έχουμε αποκτήσει πέντε παιδιά, με το μεγαλύτερο να είναι 21 και το μικρότερο 7.




Δες και αυτό!