Μητέρα Γρηγορόπουλου: «Το παιδί μου στο χώμα και οι δολοφόνοι ελεύθεροι»

06/08/2019
από
Τζίνα Τσαλικιάν
Τζίνα Τσαλικιάν

Μετά την αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα με απόφαση του δικαστηρίου της Λαμίας, και την αθώωση του Βασίλη Σαραλιώτη για την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, η μητέρα του, Τζίνα Τσαλικιάν, δηλώνει πως “η δικαστική απόφαση δε συμβαδίζει με το κοινό περί δικαίου αίσθημα” .

Τζίνα Τσαλικιάν
Τζίνα Τσαλικιάν

Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση της κ. Τζίνας Τσαλικιάν:

“Το παιδί μου δολοφονήθηκε από ένα στυγερό δολοφόνο και από τον αδίστακτο συνεργάτη του. Αλλά το παιδί μου δε δολοφονήθηκε μια φορά. Δολοφονήθηκε ξανά και ξανά από την υπεράσπιση των δολοφόνων και τους υποστηρικτές τους με συκοφαντίες, που αν και καταρρίφθηκαν από τους αυτόπτες μάρτυρες και το βίντεο που κατέγραψε τη δολοφονία, συνέχισαν να επαναλαμβάνονται.

Έχω υποφέρει πολλά κι έχω υποστεί όλες αυτές τις δολοφονίες του παιδιού μου, και αντί να ακούσω μια ειλικρινή συγγνώμη από τους δολοφόνους και τους συκοφάντες υποστηρικτές τους, αντιμετώπισα τόση εχθρότητα μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, που με εμπόδισε να παρακολουθήσω αυτή τη δίκη. Ήθελα μόνο να φωνάξω δυνατά και να με ακούσει ολόκληρη η κοινωνία: «Εγώ είμαι η μάνα του αδικοσκοτωμένου παιδιού, δεν είμαι η μάνα του δολοφόνου» . Οι γονείς όμως του δολοφόνου αντιμετωπίστηκαν με μεγάλη κατανόηση από το δικαστήριο.


Τώρα ήρθε και το ολοκληρωτικό χτύπημα. Το παιδί μου στο χώμα και οι δολοφόνοι ελεύθεροι.
Το άδικο, όμως, δεν πνίγει μόνο εμένα, πνίγει ολόκληρη την κοινωνία. Την κοινωνία, που θέλει να ζήσει ειρηνικά και να χαρεί τα παιδιά της. Αυτή η κοινωνία ας δείξει με όποιο ειρηνικό τρόπο διαθέτει, ότι η δικαστική απόφαση δε συμβαδίζει με το κοινό περί δικαίου αίσθημα.” 

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας από ισόβια, επέβαλε ποινή κάθειρξης 13 ετών στον πρώην ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα, ενώ παρενέβη ο Άρειος Πάγος, όπου εξετάζεται πλέον το ενδεχόμενο να ασκηθεί αναίρεση.
Δες και αυτό!