Λουκέτο στο Gay Star News μετά από επτά χρόνια λειτουργίας

30/07/2019
από

Μια ζωτικής σημασίας πηγή ειδήσεων της LGBTQ κοινότητας, δυστυχώς, δεν υπάρχει πια. Ο λόγος για το ειδησεογραφικό πρακτορείο Gay Star News.

Το Gay Star News,που μετέδιδε ειδήσεις και ιστορίες από όλο τον κόσμο από το 2012  με έδρα του το Λονδίνο, έπαψε να λειτουργεί από σήμερα, Τρίτη 30 Ιουλίου. Το θλιβερό νέο ανακοινώθηκε από τον LGBT ανταποκριτή του BBC, Ben Hunte, μέσω του Twitter από χθες, Δευτέρα 29 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τον Hunte, το προσωπικό της εταιρείας ενημερώθηκε μόλις 48 ώρες πριν από την ημέρα του κλεισίματος και της πληρωμής τους, αφήνοντας περίπου 20 υπαλλήλους χωρίς δουλειά ή χωρίς να πληρωθούν για το μήνα.

“Η είσοδός του σε κατάσταση αφερεγγυότητας συνεπάγεται την απώλεια 20 θέσεων εργασίας. Το προσωπικό ενημερώθηκε σχετικά 48 ώρες πριν από την ημέρα πληρωμής μέσω συναντήσεων” .

Ο ιδιοκτήτης του περιοδικού Attitude, Darren Styles, εξέφρασε τη θλίψη του και ανέφερε ότι μπορεί να προσφέρει μία με δύο θέσεις εργασίας, “να μπορέσουμε να σώσουμε κάποιες θέσεις εργασίας τουλάχιστον” είπε χαρακτηριστικά.

Το Gay Star News και οι ιδιοκτήτες του δεν έχουν ακόμη κάνει επίσημη ανακοίνωση σχετικά με τις εξελίξεις, αλλά έχει δημιουργηθεί ένα CrowdFunder για να βοηθήσει να συγκεντρωθούν χρήματα για τους LGBTQ δημοσιογράφους, που έμειναν χωρίς δουλειά ή χωρίς την τελευταία αμοιβή του μήνα.

Στην περιγραφή εξηγείται ότι ελπίζουν να συγκεντρωθούν “όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα για να στηριχθεί η σκληρά εργαζόμενη ομάδα του Gay Star News που αφιέρωσαν τις καρδιές και τις ψυχές τους για να αυξήσει την ευαισθητοποίηση για κάθε μέλος της LGBTI κοινότητας” .

Μπορείτε να κάνετε μία δωρεά στο CrowdFunder εδώ.




Δες και αυτό!