Οι εισαγγελείς της Μασαχουσέτης ακύρωσαν τις ποινικές διώξεις σχετικά με άσεμνη παρενόχληση και κακοποίηση του Kevin Spacey σε βάρος του γιου της δημοσιογράφου Heather Unruh.

Η υπόθεση, που ξεκίνησε το 2017, έχει αποδειχθεί δύσκολη για τους εισαγγελείς. Η απόφασή τους να εγκαταλείψουν τις ποινικές διώξεις ήρθε, όταν ο γιος της Unruh απέσυρε τη μήνυση.

Οι περισσότερες από τις προκλήσεις, που αντιμετώπιζε η υπόθεση, κρύβονταν γύρω από ένα χαμένο κινητό. Ο κατηγορούμενος είχε δηλώσει, ότι έχασε το κινητό, που είχε τη νύχτα του περιστατικού. Επίσης, αρνήθηκε ότι διέγραψε ή παραποίησε μηνύματα. Κι όταν ανέβηκε στο βήμα για να απολογηθεί, επικαλέστηκε την “Πέμπτη Τροποποίηση” , η οποία δίνει το δικαίωμα να μην απαντήσει. Η ερώτηση αφορούσε στο αν γνώριζε ότι η παραποίηση αποδεικτικών στοιχείων είναι έγκλημα.

Μετά από τη κατάθεσή του, ο δικαστής ζήτησε να διαγραφεί από το αρχείο. Ο δικαστής ρώτησε την εισαγγελία, πώς επιθυμούσε να προχωρήσει, μιας κι ο κατηγορούμενος αρνήθηκε να καταθέσει.

Τελικά, ο Εισαγγελέας της Περιφέρειας Cape and Island, Μάικλ Ο’Κίεφ ανακοίνωσε την ακύρωση της ποινικής δίωξης για άσεμνη επίθεση και κακοποίηση την Τετάρτη (17 Ιουλίου). Οι αποφάσεις αυτές έγιναν «λόγω μη διαθεσιμότητας του καταγγέλλοντος μάρτυρα» .

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ειλικρινά χαίρομαι για την εξέλιξη της υπόθεσης του μεγάλου ηθοποιού. Η καριέρα του έπεσε στα τάρταρα εξ αιτίας δήλωσης ενός φαντασιόπληκτου για δήθεν “παρενόχληση”, που έγινε δεκαετίες πριν. Λες και – αν έγινε – άφησε το θύμα έγκυο…

Comments are closed.