Οι LGBT Ασιάτες-Αμερικανοί θεωρούνται «πιο Αμερικανοί» από τους straight;

17/07/2019
από
New York City - June 27, 2009: Asian Pride members marching at the 40th anniversary gay pride parade onfifth Avenue

Μια φοιτητική έρευνα στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον διαπιστώνει ότι οι φοιτήτριες κι οι φοιτητές πιστεύουν, ότι οι LGBT Αμερικανοί με ασιατική καταγωγή, θεωρούνται περισσότερο “Αμερικανικοί” από τους straight ομολόγους τους.

New York City, June 27, 2009

Τα πρόσφατα ευρήματα, που δημοσιεύθηκαν στις 27 Ιουνίου στο Social Psychological and Personality Science, συγκεντρώθηκαν από πολλές μελέτες στις οποίες συμμετείχαν τέσσερις τυχαίες ομάδες φοιτητριών/τών του Πανεπιστημίου.

Στην πρώτη μελέτη, οι φοιτήτριες/τές έλαβαν μια σύντομη περιγραφή ενός ατόμου που ονομάζεται John, όπου στη μία περίπτωση είναι «ασιατικής καταγωγής Αμερικανός straight άνδρας» και στην άλλη «ασιατικής καταγωγής Αμερικανός gay άνδρας» . Με μια κλίμακα από το ένα ως το επτά απαντούσαν σε διάφορες ερωτήσεις, που σκοπό είχαν να αξιολογήσουν το πόσο Αμερικανός είναι ο εκάστοτε άνδρας. Οι ερωτήσεις ήταν του τύπου: “Πόσο άπταιστα πιστεύετε ότι αυτό το άτομο μιλάει αγγλικά;” και “Πόσο κοντά είναι αυτό το άτομο στην αμερικανική κουλτούρα;”

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ο «gay άνδρας Αμερικανός» βρέθηκε ψηλότερα στην κλίμακα «Αμερικανοποίησης» από ότι ο straight.

Η δεύτερη μελέτη χρησιμοποίησε ερωτήματα παρόμοιας φύσης, αλλά περιελάμβανε περισσότερες ομάδες ανθρώπων, με προφίλ ανδρών, γυναικών, λευκών και ασιατών Αμερικανών. Τα υποθετικά προφίλ αναφέρουν κάθε άτομο ως “gay” ή δεν προσδιορίζεται. Κοινά “αμερικανικά” ονόματα δόθηκαν επίσης σε κάθε φανταστικό άτομο. Για άλλη μια φορά, η μελέτη διαπίστωσε ότι οι ασιατικής καταγωγής Αμερικανοί που αυτοπροσδιορίζονται ως gay θεωρήθηκαν ως “πιο Αμερικανοί” .

“Μια πιθανή επέκταση αυτής της δουλειάς είναι ότι οι gay Αμερικανοί από την Ασία μπορεί να έχουν λιγότερες πιθανότητες να αμφισβητήσουν τις αμερικανικές τους ταυτότητες απ’ ό, τι οι straight Αμερικανοί ασιατικής καταγωγής” , δήλωσε η Sapna Cheryan, καθηγήτρια ψυχολογίας του UW.

Ξεχωριστές μελέτες από το ερευνητικό κέντρο Pew έδειξαν ότι οι Ασιάτες είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη φυλετική ομάδα στο UW των Η.Π.Α., ωστόσο, σημειώνει ότι γίνεται, επίσης, διαχρονικά αντιληπτή ως “ξένη” .

“Αισθάνομαι ότι προσβάλλεται ο πατριωτισμός μου σε αυτή τη μελέτη” , δήλωσε ο Caleb Chung, φοιτητής Αμερικανός ασιατικής καταγωγής, στο Πανεπιστήμιο του Northeastern. “Ανεξάρτητα από τη φυλή μου, γεννήθηκα και μεγάλωσα στις Η.Π.Α. και θέλω να θεωρούμαι Αμερικανός” .

“Η ουσία είναι ότι εάν είσαι Αμερικανός πολίτης, αγαπάς αυτή τη χώρα και είσαι διατεθειμένος να υπερασπιστείς το Σύνταγμα και τις αρχές στις οποίες βασίστηκε, είσαι Αμερικανός με κάθε τρόπο” , δήλωσε ο Joel Valdez, που σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Illinois.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!