Δήμαρχος ρωσικής πόλης ενέκρινε Pride και μετά το απαγόρευσε

16/07/2019
από

Ο δήμαρχος μιας πόλης στη Ρωσία συμφώνησε να πραγματοποιηθεί μια παρέλαση Pride, αλλά μετά την απαγόρευσε, επειδή φοβήθηκε μήπως και τη δουν τα παιδιά.


Ο ακτιβιστής Nikolay Alexeev ξεκίνησε μια εκστρατεία για “την ελευθερία του συνέρχεσθαι των LGBT ατόμων” σε 380 πόλεις της Ρωσίας και μία πόλη, το Strezhovoy ήταν η πρώτη που συμφώνησε. Ο Alexeev δημοσιεύτηκε στη ρωσική ιστοσελίδα κοινωνικών μέσων ενημέρωσης VK στις 12 Ιουλίου το εξής: “Οι αρχές της πόλης Strezhevoy στην περιοχή Tomsk μόλις συμφώνησαν να πραγματοποιηθεί ένα Gay Pride!” 

“Το Pride προγραμματίστηκε για τις 24 Ιουλίου! Το Strezhevoy μπορεί να γίνει η πρώτη πόλη της Ρωσίας, όπου θα φιλοξενήσει ένα Pride με την έγκριση των αρχών” .

Ωστόσο, στις 14 Ιουλίου ξαναέγραψε, ότι ο δήμαρχος επέστρεψε, καθιστώντας όλο και πιο δύσκολες τις διαδικασίες για τη διεξαγωγή του, συμπεριλαμβανομένης της αλλαγής της διαδρομής και της ώρας της παρέλασης, μέχρι που τελικά απαγόρευσε το Pride εντελώς.

Η παρέλαση απαγορεύθηκε, με την αιτιολογία ότι κανείς δεν εγγυάται ότι θα «προστατευθούν τα παιδιά» και δε γίνεται να παραβιαστεί ο νόμος της «ομοφυλοφιλικής προπαγάνδας» της Ρωσίας.

Ο Alexeev δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης ενώπιον του δικαστηρίου και θα παραπέμψει το ζήτημα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!