Ο πρώτος intersex animation χαρακτήρας έρχεται από το Steven Universe

12/07/2019

Έχουμε γνωρίσει τον χαρακτήρα Steveonnie μέσα από το παιδικό Steven Universe. Η Steveonnie αποτελεί ένα fusion μεταξύ του πρωταγωνιστή της σειράς του Steven και της φίλης του Connie που γνωρίσαμε για πρώτη φορά στο επεισόδιο 37 της πρώτης σεζόν.

(Μετάφραση: "Δεν είσαι ούτε δύο άνθρωποι ούτε ένας. Είσαι μια εμπειρία. Γι'αυτό φρόντισε να είσαι μια καλή εμπειρία")

Μέσω ενός διαφημιστικού της Dove ο χαρακτήρας αυτός μας συστήνεται (με μια ματιά στα Social media του) ως ένα intersex non binary άτομο κάνοντας την Steveonnie, τον πρώτο intersex χαρακτήρα σε κινούμενο σχέδιο.

https://www.instagram.com/p/BzGI-FDlI1q/

Ωστόσο, η ύπαρξη ενός ΛΟΑΤΚΙ χαρακτήρα δεν είναι μια πρωτιά για το Steven Universe. Στο παρελθόν αρκετές φορές έχουν αποτυπωθεί στιγμές ομόφυλης συντροφικότητας μεταξύ των χαρακτήρων με χαρακτηριστική αυτή της Ruby και της Sapphire ή της Pearl με την μητέρα του πρωταγωνιστή.

Αδιαμφισβήτητα το Steven Universe είναι ένα από τα πιο queer κινούμενα σχέδια που παίζονται αυτή την στιγμή στην τηλεόραση και αποτελεί δημιουργία ενός non binary bisexual ατόμου (Rebecca Sugar), που από ότι φαίνεται έχει βαλθεί να φέρει την ΛΟΑΤΚΙ+ ορατότητα στο προσκήνιο.

Η Ρεμπέκα Σούγκαρ έκανε coming out ως “non-binary γυναίκα”

 




Δες και αυτό!