Επίθεση ΜΑΤ κατά διαδηλωτών στο Κουκάκι

12/07/2019
από

Ένταση επικράτησε αργά το απόγευμα της Πέμπτης στο Κουκάκι, όταν άνδρες των ΜΑΤ επιτέθηκαν κατά διαδηλωτών που πραγματοποιούσαν πορεία διαμαρτυρίας κατά της πλατφόρμας AirBNB που έχει δημιουργήσει ασφυκτικές συνθήκες για τους κατοίκους της περιοχής και όσους νοικιάζουν σπίτια.

Η ενημέρωση από την αστυνομία κάνει λόγο για επίθεση μελών συλλογικοτήτων με πέτρες, μπουκάλια και ξύλα, σε διμοιρία ΜΑΤ που βρισκόταν έξω από το Α/Τ Ακροπόλεως στην οδό Βεΐκου. Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία άνδρες των ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων, ενώ προχώρησαν σε μία προσαγωγή. Από την ΕΛ.ΑΣ., επίσης, αναφέρουν ότι τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί.

Καταγγελίες διαδηλωτών και κατοίκων της περιοχής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και υλικό που κυκλοφορεί στα μέσα αυτά (βίντεο, φωτογραφίες) περιγράφουν μία διαφορετική εικόνα.

Συμμετέχοντες στη διαδήλωση και άνθρωποι που παρακολουθούσαν το περιστατικό στη γειτονιά κάνουν λόγο για αναίτια και σκληρή επίθεση των ΜΑΤ στην διαδήλωση, προσθέτοντας ότι νωρίτερα δεν είχε συμβεί το παραμικρό και επισημαίνοντας ότι στην πορεία υπήρχαν και διαδηλωτές με τα παιδιά τους σε καρότσια.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στη διαδήλωση και δεύτερη φορά, στη συμβολή των οδών Δράκου και Βεΐκου, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση θαμώνων, οι οποίοι δέχθηκαν επίσης χτυπήματα.

πηγή: efsyn.gr


κεντρική εικόνα: φωτογραφία αρχείου




Δες και αυτό!