Η πρόεδρος του Σ.Υ.Δ. χαρακτήρισε “θλιβερή” την τοποθέτηση Χρυσοχοΐδη

10/07/2019
από

“Θλιβερή” χαρακτήρισε την τοποθέτηση του «κυνηγού μαγισσών» (Χρυσοχοΐδη) στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, η πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών (Σ.Υ.Δ.) Μαρίνα Γαλανού.

Ολόκληρη η δήλωση της Μαρίνας Γαλανού:

«Μόνο ότι είναι θλιβερή η τοποθέτηση του Χρυσοχοϊδη στο Δημόσιας Τάξης, ο οποίος ήταν στο αντίστοιχο Υπουργείο την κρίσιμη περίοδο, που έγινε το κυνήγι μαγισσών των οροθετικών το 2012, που κατέστρεψε ζωές ανθρώπων και καταρράκωσε διεθνώς τη χώρα μας, ως χώρα που δε σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ παλαιότερα, όταν, επίσης, ήταν Υπουργός πριν το 2004, οι τρανς είχαν υποφέρει από συνεχή κυνηγητά –αυτός άλλωστε ήταν ο κύριος λόγος της γέννησης της τότε πρώτης τρανς συλλογικότητας, του ΣΑΤΤΕ (του οποίου αυτήν την περίοδο υπήρξα Γενική Γραμματέας) να αποκρούσει τις συνεχείς, επί καθημερινής βάσης διώξεις των τρανς γυναικών, που γίνονταν επί της θητείας του.

Όταν ο Χρυσοχοΐδης υπερασπιζόταν τη διαπόμπευση των οροθετικών γυναικών

Ακόμη, η υπαγωγή των θεμάτων μεταναστευτικής πολιτικής και ασύλου στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, αν και υπεύθυνος γι’ αυτά τα θέματα είναι ο Αναπληρωτής Υπουργός, αρμόδιος για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, κύριος Κουμουτσάκος, εξ αρχής δε δίνει καθόλου καλή εντύπωση. Ο συμβολισμός που δίνεται είναι κάκιστος – εύχομαι να μην είναι και η πράξη, καθώς τα ζητήματα πολιτικής ασύλου μας αφορούν σε μεγάλο βαθμό, επειδή εργαζόμαστε σε πολλές υποθέσεις LGBTI ασύλου. Θυμίζει τις εποχές που τα θέματα ασύλου χειρίζονταν από την αστυνομία και τότε το ποσοστό προσώπων που λάμβαναν διεθνούς προστασίας ήταν κάτω του 1%. Για να μη συζητήσουμε για τις καταδίκες της χώρας μας απ’ το ΕΔΔΑ που αφορούσαν αυτήν την περίοδο.

Τέλος, σε μία 51μελή κυβέρνηση, η υποεκπροσώπηση των γυναικών –μόνο 5 γυναίκες– δίνει αρνητική εικόνα, εντελώς διαφορετική απ’ αυτήν που θα έπρεπε να ακολουθείται σε θέματα ισότητας και στη συμμετοχή των γυναικών σε θέσεις ευθύνης.

Κατά τα λοιπά, το Σ.Υ.Δ., όπως έκανε πάντα, ανεξάρτητα ποια είναι η κυβέρνηση, και στην οποιαδήποτε συγκυρία, θα συνεχίσει με την ίδια επιμονή, προσήλωση και στόχευση να διεκδικεί θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες για τα LGBTI και ιδιαίτερα τα τρανς, φυλοδιαφορετικά και ίντερσεξ πρόσωπα σε όλα τα πεδία» .


Πηγή: left.gr




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!